Nieuwsoverzicht week 07
Ard Korevaar breidt uit met twee ondernemers
Ard Korevaar Personenschade, welke organisatie als belangenbehartiger werkzaam is, heeft zich versterkt met twee nieuwe ondernemers, te weten Désirée Haartsen en Martin Sterkenburg.
Lees verder
Aantal brandmeldingen daalde met 7%
Bij de meldkamers van de brandweer kwamen in 2017 bijna 219 duizend meldingen binnen van incidenten, 3 duizend minder dan een jaar eerder. Het aantal meldingen voor brand was 7 procent lager dan in 2016, het aantal verzoeken om hulp steeg met 6 procent. Dit meldt het CBS.
Lees verder
Cybersecuritywet stelt beveiligingseisen aan dienstverleners
De overheid wil verschillende dienstverleners verplichtingen gaan opleggen ten aanzien van de ICT-beveiliging. Minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft daartoe een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer. Deze wet richt zich op de zogenoemde 'essentiële dienstverleners' en heet Cybersecuritywet.
Lees verder
1,6 miljard stormschade Europese verzekeraars
Friederike (18 januari), Eleanor (3 januari) en Carmen (1 januari) waren de stormen die Europa in januari 2018 hebben geteisterd. De totale stormschade voor Europese verzekeraars zal volgens ramingen van Aon boven 1,6 miljard euro uitkomen.
Lees verder
Nederlands schadebedrijf tempert winstgroei NN Group
NN Group NV heeft vandaag de jaarcijfers gepubliceerd. Het netto resultaat van NN Group steeg van 1,189 miljard euro in 2016 naar 2,110 miljard euro in 2017. De operationele winst nam met 29,3% toe tot 1,586 miljard euro.
Lees verder
Record premieomzet Allianz Benelux
Allianz Benelux meldt vandaag dat het in 2017 een record premieomzet van ruim 4 miljard euro behaald heeft en daarbij solide financiële resultaten heeft neergezet. De premieomzet steeg van 3,221 miljard naar 4,013 miljard euro. Daarvan bedroeg de schadepremie 1,309 miljard euro. De combined ratio verbeterde tot 95,4% (2016: 98,1%).
Lees verder
Referentiecasus over: DAK live met Postex
DAK Intermediairscollectief is van het najaar als eerste CCS Level7 gebruiker in Nederland gestart met 'digitale postverzending en online betaalgemak' via Postex. De implementatie is uitgevoerd in samenwerking met Bugs Business. DAK is inmiddels enige tijd live met het platform van Postex en is het gebruik ervan aan het opschalen. Op basis van de opgedane praktijkervaring hebben Postex, Bugs Business en DAK deze week een referentiecasus online gezet.
Lees verder
AFM roept 'snelle hypotheekreclames' halt toe
Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt hypotheekverstrekkers er vandaag op attent dat zij geen reclame mogen maken voor de snelheid waarmee een hypotheek kan worden afgesloten. De AFM wijst hiermee op een bestaande norm voor reclame-uitingen.
Lees verder
Nieuwe associate partner voor Heiwegen
Sjef ten Berge (57) en Heiwegen Consultancy zijn ingaande 1 februari 2018 een samenwerking gestart. Als associate partner zal Sjef ten Berge zich richten op de Automotive sectoren Retail, Wholesale en Marketing.
Lees verder
Brancheregister brengt de schademarkt in beeld
In ons brancheregister vindt u alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt. Deze week ADVIDEX te ALMELO in beeld.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716