Nieuwsoverzicht week 06
Klaas Brand partner bij Vanderwal & Joosten
Per 1 januari 2018 is mr. Klaas Brand, senior expert werkzaam bij Vanderwal & Joosten BV, partner geworden. Klaas is, na werkzaam te zijn geweest binnen de directie van Cunningham Lindsey Nederland BV en daarvoor GAB Robins Takkenberg BV en EMN Expertise BV, sinds 1 januari 2017 in dienst geweest binnen Vanderwal & Joosten BV. Daar heeft hij, onder leiding van onder meer ing. Jurjen Witte, gewerkt aan het verder uitbouwen van de AVB-, techniek- en CAR- portefeuille.
Lees verder
OR houdt samenvoeging Zilveren Kruis en De Friesland niet tegen
De Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam heeft donderdag uitspraak gedaan over de voorgenomen samenvoeging van de divisies De Friesland en Zilveren Kruis. De OR van De Friesland had de Ondernemingskamer een oordeel gevraagd over deze zaak. In haar uitspraak oordeelt de Ondernemingskamer dat Achmea in redelijkheid tot het besluit is gekomen.
Lees verder
De Goudse verhoogt eindleeftijd Ondernemers-AOV
De Ondernemers-AOV van De Goudse kan nu worden afgesloten met een eindleeftijd van 68 jaar. Deze eindleeftijd is ook mogelijk voor bestaande verzekerden (tot 59 jaar). "Zo kan het intermediair inspelen op de verhoging van de AOW-leeftijd", zegt de verzekeraar.
Lees verder
Bedrijven dienen hun debiteurenrisico’s beter te voorzien
In januari zijn er onder 'IFRS 9' nieuwe boekhoudregels ingegaan waar bedrijven die rapporteren onder IFRS, rekening mee moeten houden. Deze nieuwe regelgeving moet er onder meer toe leiden dat bedrijven het proces verbeteren waarmee zij voorzieningen voor kredietrisico’s treffen. Atradius heeft de uitdagingen en oplossingen voor ondernemers in een publicatie uiteengezet.
Lees verder
Minister Dekker wil 'verpandingsverboden' uitbannen
Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming, wil de kredietverlening aan bedrijven een nieuwe impuls geven. In de praktijk blijkt dat bedrijfsleven en banken last hebben van zogeheten verpandingsverboden die aldus Dekker een grote rem zetten op de kredietverlening.
Lees verder
Tweedehandsmarkt auto's piekt en importeert
De import van tweedehands personenauto’s heeft afgelopen januari met 18.441 stuks het hoogste niveau ooit in de eerste maand van een jaar bereikt en lag bijna 10 procent hoger dan in januari 2017. Het totale verkoopniveau van tweedehands auto’s vormde in januari met 176.889 stuks ook een record en lag 6,3 procent hoger dan een jaar eerder.
Lees verder
Aanvoer goederen in containers groeit
De aanvoer van goederen in containers was in de eerste drie kwartalen van 2017 gemiddeld 13 procent hoger dan in dezelfde periode in 2016. Transshipmentvervoer nam met bijna 30 procent toe. Deze goederenstroom zorgde hiermee voor bijna twee derde van de groei van het totale containervervoer in de eerste drie kwartalen van 2017. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Lees verder
Slechts 7% wapent zich goed tegen 'cyber'
Bijna de helft van alle bedrijven en overheidsinstellingen is vorig jaar getroffen door een cyberaanval. De schade van een geslaagde aanval is enorm: gemiddeld € 184.000. Volgens een internationaal onderzoek van verzekeraar Hiscox is slechts één op de negen organisaties goed gewapend tegen cybercriminaliteit en andere cyberrisico’s. In het onderzoek (Hiscox Cyber Readiness Report 2018) zijn meer dan 500 Nederlandse organisaties meegenomen.
Lees verder
DAK gebruikt CED Connect voor schadebehandeling
DAK Verzekeringen maakt nu gebruik van het schadebehandelplatform CED Connect. Schades worden door de adviseurs ingevoerd en vervolgens door DAK verwerkt. Met CED Connect wordt een groot deel van de schadeafhandeling geautomatiseerd, van de controle van de polis, het vaststellen van de aansprakelijkheid, de financiële afwikkeling, tot aan herstel en communicatie.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716