Nieuwsbrief week 06
Marine: technisch bewijs maakt het verschil tussen winst en verlies
Snelheid is cruciaal bij verzamelen van technisch bewijs in transportschaden. Met miljoenen bewegingen per dag is transport een wereld op zich. Dat geldt ook voor transportrecht en transport-gerelateerde schades: de internationale verdragen en ingewikkelde aanvullende contractvoorwaarden maken dit tot een complex en dynamisch vakgebied.
Lees verder
Kwaliteitsschaal voor ‘adviseur zakelijk schade en inkomen’
Mr. Pim van der Heide Msc heeft voor zijn masterstudie bedrijfskunde onderzoek gedaan naar wat de zakelijke klant beschouwt als ‘kwaliteit van dienstverlening van zijn adviseur/bemiddelaar’. Hij heeft daartoe een schaal ontwikkeld die de kwaliteit van dienstverlening meet. De dimensies die de kwaliteit verklaren zijn ‘professioneel gedrag’, ‘perceptie van de emoties van de klant’ en ‘service constellatie’. Hieronder vat hij zijn onderzoek samen.
Lees verder
Ordina sluit aan bij Contactgroep Automatisering
Ordina heeft zich vorige maand aangesloten bij de Stichting Contactgroep Automatisering. Bij de stichting zijn nu 17 ondernemingen aangesloten. Samen hebben deze een marktbereik van meer dan 90% van de financieel adviseurs.
Lees verder
Bouwinvest volgens Effectory beste werkgever in financiële dienstverlening
In de categorie financiële dienstverlening is in de uitverkiezing van 'dé Beste Werkgevers van 2017-2018' de keus van de werknemers gevallen op Bouwinvest. Dat maakte Effectory vanmorgen bekend tijdens het Beste Werkgevers Ontbijt in Amsterdam.
Lees verder
Strategische heroriëntatie volmachtbedrijven
Het aantal volmachtbedrijven daalt, maar hun marktaandeel in de schademarkt stijgt. SVC Groep houdt een meerdaagse masterclass om het management van volmachtbedrijven te helpen bij de strategische heroriëntatie waartoe de verschillende ontwikkelingen noodzaken.
Lees verder
Vergelijking AVP's voor dekking schotelantennes
Eén op de vijf van de woningcorporaties stelt een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) verplicht voor huurders die een schotelantenne willen plaatsen, zo blijkt uit onderzoek door het AIC (Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum). Het AIC onderzocht daartoe 50 van de 350 woningbouwcorporaties.
Lees verder
Volledige integratie Generali Nederland in a.s.r. in 2020 afgerond
ASR Nederland N.V. (a.s.r.) kondigt vandaag de afronding van de overname van Generali Nederland aan. Aan alle voorwaarden die aan de overname gesteld waren, is voldaan, zoals de verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank en de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt.
Lees verder
Sjaak Schouteren zet cyberteam op voor JLT
Verzekeringsmakelaar JLT Specialty (JLT) start zijn expansie op het gebied van cyberverzekering op het vasteland van Europa met de benoeming van Sjaak Schouteren (40) per 1 februari jl. in de functie van partner. Daarmee maakt hij - verantwoordelijk voor het managen en uitbouwen van de continentaal Europese cyberrisk portefeuille - deel uit van het Europese cyberteam van JLT.
Lees verder
KVDS.be neemt SOVEREX over
Het in Antwerpen (Merksem) gevestigde expertisekantoor KVDS.be, actief in marine en non-marine expertise, heeft de activiteiten van SOVEREX overgenomen.
Lees verder
Schadeverzekering onder Zwitserleven-label
Zwitserleven heeft het reisplatform Zwitserleven Vrijetijd gelanceerd. De levensverzekeraar uit de Vivat-groep gaat hiervoor samenwerken met verschillende start-ups, waarvan Withlocals en Petbnb de eerste zijn. Tegelijk met het platform wordt ook de Zwitserleven Vrijetijd Reisverzekering geïntroduceerd.
Lees verder
Ministerie spreekt van doorbraak elektrisch rijden
In zeven steden worden de komende drie jaar innovatieve woningbouwprojecten opgeleverd met daarbij een grote rol voor elektrische deelauto’s. Hiertoe sluit staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag een akkoord met de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amstelveen, Amersfoort en Apeldoorn.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716