Nieuwsoverzicht week 05
Minder 'schade' op 'Auto Prof / AMT Live'
Winter 2017 heette de automotive vakbeurs in Gorinchem nog Auto Prof. In samenwerking met vakblad AMT vond afgelopen drie dagen de vakbeurs in Gorinchem plaats in de nieuwe opzet en onder de nieuwe naam 'Auto Prof / AMT Live'. Daarbij was op deze beurs, meer nog dan vorig jaar, het onderhouds- en vervangingsdeel van de automotive branche vertegenwoordigd, en toeleveranciers hiervan. Bedrijven uit de schadeherstelhoek waren spaarzaam vertegenwoordigd.
Lees verder
InsureApp wint Paris Fintech Award
InsureApp uit Nieuwegein was geselecteerd uit 800 aanmeldingen om te pitchen op het ​Paris Fintech Forum. Van de 60 pitches op de 1e congresdag heeft InsureApp de 'Paris Fintech Award' gewonnen voor beste pitch/startup. Tijdens deze pitch benadrukte Jochem Davids dat InsureApp een platform is dat banken, verzekeraars, energiemaatschappijen en retailers kunnen integreren in hun bestaande apps.
Lees verder
Scheepvaart: niet-sectorgebonden risico's veroorzaken meeste ongevallen
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft vandaag zijn 'Rapportage Ongevallen Scheepvaart mei - november 2017' gepubliceerd. Uit scheepvaartongevallen die zijn onderzocht, blijkt dat menselijk handelen vaak één van de oorzaken is van een ongeval, maar soms ook ongevallen voorkomt. Deze rapportage staat in het teken van de meest voorkomende mensgerelateerde risicofactoren.
Lees verder
Anbeek (RGN): 'Aan verzwarende wensen tegemoetkomen'
"Het is aan ons om aan veranderende en verzwarende wensen tegemoet te blijven komen", zegt Jeroen Anbeek die sinds december 2017 directeur is van de ReconditioneringsGroep Nederland (RGN), landelijke samenwerkingsverband van vijf regionale reconditioneringsbedrijven met 13 vestigingen en ruim 400 medewerkers.
Lees verder
Twintig insurtechs die zich op DIA Amsterdam presenteren
Op 16 en 17 mei aanstaande vindt voor de vierde maal de bijeenkomst 'Digital Insurance Agenda' (DIA) plaats, waarop vijftig insurtechs zich presenteren en waarop sprekers ingaan op de ontwikkelingen met betrekking tot online-innovatie in de verzekeringsbranche. Het is voor de tweede maal dat de plaats van handeling de Westergasfabriek in Amsterdam is.
Lees verder
Overname door Allianz in Sri Lanka
Allianz neemt Janashakthi General Insurance Limited (JGIL) in Sri Lanka voor een bedrag van 85,9 miljoen euro. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders.
Lees verder
OHRA haalt nieuwe HCC-verzekerden binnen met dashcam
Leverancier van dashcams Nextbase, computerclub HCC en verzekeraar OHRA bieden samen een tijdelijke actie aan de 50.000 leden van de computerclub: sluit een autoverzekering af bij de verzekeraar met collectiviteitskorting en ontvang gratis de Nextbase iN-CAR CAM™ 112.
Lees verder
CFO van UMG, Arto Willemsen, verlaat Aon
Arto Willemsen, CFO (Chief Financial Officer) van Unirobe Meeùs Groep (UMG), zal zijn carrière elders voortzetten. "Na 10,5 jaar CFO te zijn geweest van UMG, markeert de recente en succesvolle verkoop van UMG aan Aon een natuurlijk vertrekpunt", aldus het persbericht van Aon.
Lees verder
Oud-staatssecretaris Van Rijn wordt toezichthouder
Minister Hoekstra van Financiën heeft Martin van Rijn benoemd tot lid van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De benoeming is per 1 februari 2018 en geldt voor een periode van 4 jaar.
Lees verder
Grensoverschrijdende voorbereiding kernongeval moet beter
Om goed voorbereid te zijn op een kernongeval met grensoverschrijdende gevolgen is het noodzakelijk dat Nederland de samenwerking met België en met Duitsland verbetert. Dat schrijft de Onderzoeksraad voor Veiligheid in het vandaag verschenen rapport ‘Samenwerken aan nucleaire veiligheid’.
Lees verder
Eerste ‘gecertificeerd Diesel Filter Specialist’
Tijdens de Autoprof 2018 ontving Denis van Altena, directeur van JAMES Auto Service Nederland uit handen van Harry Filon (directeur – stichting Duurzaam Repareren) het nieuwe certificaat voor ‘gecertificeerd Diesel Filter Specialist’. Tijdens de APK-kennissessie in Gorinchem werd verdere toelichting gegeven over het hoe en waarom van het certificaat.
Lees verder
Vernieuwd keurmerk aanbieders veiligheidscursussen
Het Nederlandse Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) heeft zijn nieuwe kwaliteitsstempel voor de aanbieders van veiligheidscursussen gelanceerd. Sinds de introductie, begin dit jaar, hebben ruim vijftig opleiders het vernieuwde NIBHV Keurmerk aangevraagd, zo meldt het NIBHV.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716