Nieuwsoverzicht week 04
Bij verzekeraars scoort Centraal Beheer hoogst in social media
Centraal Beheer is dit jaar winnaar van de Social Media Insurance Monitor 2017, waarbij 69 verzekeraars zijn gemeten. De prijzen werden gisteravond uitgereikt tijdens de presentatie van de 7e editie van het onderzoek door ITDS Business Consultants naar de inzet van social media door verzekeraars. Centraal Beheer won eerder in 2013 en stond vorig jaar op de derde plaats. Aegon klom van plaats 4 naar nummer 2 en Zilveren Kruis maakt de top 3 van dit jaar compleet.
Lees verder
Omzet gestegen bij 77% van assurantiekantoren
Adfiz heeft een peiling gedaan onder de leden naar hun bedrijfseconomische ontwikkelingen. Bij de meeste Adfiz-leden gaat het goed en ook de verwachtingen voor 2018 zijn positief. In de nieuwjaarspeiling van 2017 gaf 58% aan een omzetstijging te verwachten. Nu blijkt dat bij 77% de omzet in 2017 is gestegen.
Lees verder
Wetsvoorstel 'herstel en afwikkeling van verzekeraars'
Het Verbond van Verzekeraars heeft een brief naar de vaste Kamercommissie voor Financiën gestuurd over het wetsvoorstel herstel en afwikkeling van verzekeraars. Het Verbond ondersteunt het streven naar een beter en actueler herstel- en afwikkelingskader voor verzekeraars. In de brief wordt een aantal aandachtspunten aangestipt.
Lees verder
Circa 3600 claims in grootzakelijke markt door storm
De zware storm, die donderdag 18 januari over Nederland raasde, heeft ook binnen de zakelijke verzekeringsmarkt grote schade aangericht. Volgens een eerste raming van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) is het schadebedrag al opgelopen tot circa 30 miljoen euro.
Lees verder
Allianz start 'Nat Cat Solutions'
Allianz Risk Consulting (ARC) - onderdeel van Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) - is gestart met 'Nat Cat Solutions'. Dit is een nieuwe dienst aan klanten gericht op preventie van natuurrampen.
Lees verder
Dubbeldam Zwijndrecht wint FleetRepair-award
Deze week is bekend gemaakt dat Dubbeldam Schade Zwijndrecht de tweede editie van de 'FleetRepair Schadehersteller van het Jaar' heeft gewonnen. De winnaar is geselecteerd op basis van de prestaties gedurende het hele jaar 2017 in zowel schadeherstel als serviceverlening en klantgerichtheid.
Lees verder
Online hulpmiddel voor indelen van gebrek in risicoklasse
Elektroraad heeft vorig jaar een lezing gehouden over de classificatie van risico’s door gebreken in een elektrische installatie. Een onderzoek onder de 200 aanwezigen over hoe zij negen gebreken beoordelen, laat een verbijsterend resultaat zien. De lezing wordt in februari opnieuw gehouden.
Lees verder
Ruim 51 duizend assurantie-examens in 9 maanden
In de periode april 2017 tot en met einde van dit jaar zijn 32.674 initiële Wft-examens afgelegd en 18.767 PE-examens, ofwel in totaal 51.441 examens. Dit blijkt uit de door CDFD gepubliceerde cijfers. De slagingspercentages waren 60,5% respectievelijk 88,1%.
Lees verder
Adfiz benoemt haken en ogen aan brief minister
Gisteren heeft minister van Financiën Wopke Hoekstra de uitkomsten en conclusies van de evaluatie van het provisieverbod per brief naar de Tweede Kamer gestuurd. "Een ingrijpende maatregel als het provisieverbod verdient de grondige en uitgebreide evaluatie die er nu ligt. De uitkomsten bieden veel goede aanknopingspunten voor de markt. Tegelijk zien wij ook conclusies waarover we graag verder in gesprek gaan", aldus Adfiz.
Lees verder
Brancheregister brengt de schademarkt in beeld
In ons brancheregister vindt u alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt. Deze week VANNIEKERK CIEREMANS ADVOCATEN te ROTTERDAM in beeld.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716