Nieuwsbrief week 04
NAM verliest beroep; aanspraak op schade waardevermindering voordat huis is verkocht
Woningeigenaren kunnen ook aanspraak maken op vergoeding van schade door waardevermindering als zij hun bezit nog niet hebben verkocht. Dat bepaalde het gerechtshof in een hoger beroep dat was aangespannen door de NAM inzake een geschil met de stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (stichting WAG).
Lees verder
Massale fraude veehouders is risico voor volksgezondheid
De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) heeft na inspecties bij melkveehouderijbedrijven vastgesteld dat op grote schaal wordt gefraudeerd met de registratie van rundvee in het Identificatie- & Registratiesysteem (I&R). "Het I&R is van cruciaal belang. Als dit niet op orde is, dan is dat bij een dierziekte-uitbraak een risico voor de diergezondheid en volksgezondheid", zegt minister Carola Schouten.
Lees verder
AFM waarschuwt voor doorsluizen geld door 'Nederlands Innovatiefonds'
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt beleggers voor aanbiedingen van het Nederlands Innovatiefonds B.V. (Nederlands Innovatiefonds). Via de website van het Nederlands Innovatiefonds worden obligaties aangeboden waarbij de toezichthouder vermoedt dat daarbij onjuiste informatie wordt verstrekt en essentiële informatie wordt weglaten.
Lees verder
CED meldt 500% meer meldingen door storm
"Miljoenenschade na storm, CED schaalt capaciteit op naar het hoogste niveau", zo besteedde CED de dag na de storm van afgelopen donderdag door middel van een persbericht aandacht aan de grote drukte ten gevolge van de storm. Het is een goed voorbeeld van hoe je als schadebranche je toegevoegde waarde over het voetlicht kunt brengen. U leest het integrale persbericht hieronder.
Lees verder
Ons land telt recordaantal van 1,66 miljoen bedrijven
Nederland telt 5 procent meer bedrijven dan begin vorig jaar. Er waren op 1 januari van dit jaar 1.665.795 bedrijven, een toename van 78,5 duizend in een jaar. De nieuwe bedrijven zijn meestal eenmanszaken. Het aantal bedrijven waar 1 persoon werkzaam is, is met 79,5 duizend toegenomen, het aantal bedrijven met meer dan 1 werkzame persoon nam per saldo met duizend af.
Lees verder
Overname door DUPI van CAR-beursportefeuille Delta Lloyd
DUPI Group heeft per begin van dit jaar de CAR Beursportefeuille van Delta Lloyd overgenomen. Ook is een aantal medewerkers overgegaan naar het in Rotterdam gevestigde verzekeringsbedrijf.
Lees verder
Leden van Verdienste FOCWA Schadeherstel
Wim Holtkamp (ASN Roelofs) en Ronald Bronneberg (Autoschade Bronneberg) zijn benoemd tot ‘Lid van Verdienste’ door Vereniging FOCWA Schadeherstel. Met deze erkenning laat FOCWA Schadeherstel op een bijzondere manier haar waardering blijken voor de jarenlange inzet en betrokkenheid van Holtkamp en Bronneberg bij de vereniging van schadeherstellers.
Lees verder
Benoemingen bij PMT
Jos Brocken (foto) is met ingang van 1 januari 2018 benoemd als de nieuwe werknemersvoorzitter van PMT. Hij volgt Jan Berghuis op, die per 31 december 2017 met pensioen is gegaan. Daarnaast zijn Eugenie Hol en Frank van der Zanden gestart als manager Risicomanagement respectievelijk manager IT.
Lees verder
Copyright 2019 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716