Nieuwsoverzicht week 03
Stormschade aan woonhuizen en auto's reeds 90 miljoen euro
Gisteren, donderdag 18 januari, raasde een storm over ons land die aanzienlijke schade heeft veroorzaakt. Volgens een eerste prognose van het Verbond van Verzekeraars bedraagt de schade aan woonhuizen en auto’s zeker 90 miljoen euro. Deze raming is exclusief schade aan overheidseigendommen, bedrijven en de landbouwsector. Het is volgens de huidige tellingen nu al de storm met de op 2 na hoogste schade van deze eeuw.
Lees verder
Honderd jaar onderzoek naar treinongevallen
Bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid is een artikel verschenen waarin een overzicht wordt gegeven van 45 onafhankelijke onderzoeken die uitgevoerd zijn naar treinongevallen. Honderd jaar geleden werd voor het eerst een onderzoek naar een treinongeval uitgevoerd.
Lees verder
Webinar: verzekeren in wereld van automaten en automatisering
Op 8 februari tussen 14.00 en 15.00 uur vindt er een web-seminar plaats over de toepassing van automatisering en kunstmatige intelligentie in de verzekeringsbranche, met als titel 'Insurance in an Automated World'. Het webinar wordt georganiseerd door onderzoeksbureau Marketforce.
Lees verder
Recht op contra-expertise niet geregeld in AOV's
Poliskraker en Adfiz hebben vandaag een rapport uitgebracht waarin een marktoverzicht wordt gegeven met betrekking tot de voorwaarden van 113 geanalyseerde arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. In 71 van de 113 verzekeringen is het recht op herbeoordeling expliciet geregeld. In geen van de polissen blijkt het recht op contra-expertise te zijn geregeld.
Lees verder
Meer Unit4-gebruikers aan de slag met Postex
Twee gebruikers van Unit4 Scenario Assurantie (Dias) hebben opdracht verstrekt voor de koppeling Elektronische Document Verzending (EDV) en Postex. Het betreft Combi Motors Verzekeringen uit Alphen aan den Rijn en Hoeijmakers Groep uit Kessel.
Lees verder
Website voor vergelijking van serviceproviders
Bureau DFO heeft zijn website vernieuwd waarop financieel advieskantoren actuele informatie kunnen vinden over serviceproviders. Bureau DFO verwacht dat de rol van serviceproviders in de komende tijd belangrijker zal worden.
Lees verder
Samenwerking Keurmerk Klantgericht Verzekeren en Gouden Oor
De Stichting toetsing verzekeraars (Stv) en Stichting Gouden Oor hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit betekent dat Stv nu ook keurmerkhouders kan toetsen aan de Gouden Oor Standaard. Deze standaard is de inspiratie geweest voor de AFM-Dashboardmodule Klacht- en feedbackmanagement; één van de modules die Stv voortaan toetst.
Lees verder
Groei in markt voor inkomensverzekeringen
De Nederlandse markt voor inkomensverzekeringen groeide in 2016 met 1,6%. Na jaren van daling lijkt er een ommekeer te zijn gekomen en is er een positief vooruitzicht voor de markt: de komende jaren groeit de markt met gemiddeld 2,3% blijkt uit de nieuwste ramingen van Baken Adviesgroep. Daling is er in het aantal zelfstandigen dat een AOV sluit, en met één op de vijf zelfstandigen die een AOV sluit is de dekkingsgraad al laag. In inkomensverzekeringen is NN na de overname van Delta Lloyd de nieuwe marktleider
Lees verder
Opknapbeurt voor ruim 80 bruggen en tunnels
Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaat oude bruggen en tunnels verjongen en vernieuwen. De minister zet daarbij in op de toepassing van innovatieve technieken zodat signalen van mogelijke mankementen eerder binnenkomen. Zij wil ruim tachtig objecten een opknapbeurt geven.
Lees verder
Internationale signalering binnen 2 uur in 95% van autodiefstallen
"Centrale aangifte maakt het autodieven lastig", stelt Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) vandaag in een persbericht. De doelstelling om voor alle gestolen -gekentekende- voertuigen binnen twee uur na aangifte een internationale diefstalsignalering te realiseren, wordt in 95% van de gevallen gehaald.
Lees verder
Brancheregister brengt schademarkt in beeld
In ons brancheregister vindt u alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt. Deze week VITEX EXPERTISE te DRUTEN in beeld.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716