Nieuwsbrief week 03
Top tien bedrijfsrisico's in Allianz Risk Barometer
Verzekeraar Allianz heeft voor de zevende keer zijn jaarlijkse 'Risk Barometer' uitgebracht. 1.900 risico-experts uit ruim 80 landen werden hiertoe bevraagd. In de toptien van risico's voor bedrijven staat wereldwijd bedrijfsschade op de eerste plaats evenals een jaar geleden. Cyber steeg van de derde naar de tweede positie en natuurrampen van de vierde naar de derde plaats.
Lees verder
Risico top tien voor Nederlandse en Belgische bedrijven
In de Allianz Risk Barometer 2018 is ook ingezoomd op de bedrijfsrisico's zoals die door bedrijven in Nederland respectievelijk België worden ervaren. Voor Nederland zijn de nummer 1 bedrijfsschade en de nummer 2 cyber-incidenten identiek als wereldwijd, maar staan marktontwikkelingen op de derde plaats. Voor België staan cyber-incidenten op 1, bedrijfsschade op 2 en veranderingen in wet- en regelgeving op 3.
Lees verder
Onderscheiding voor ontwikkelaar risicoanalyse-instrument
Elaine Pressman is onderscheiden als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Zij ontving deze onderscheiding uit handen van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) voor haar kennis over en bijdrage aan een betere risicoanalyse van gewelddadig extremistisch gedrag. Door haar werd het instrument 'Violent Extremism Risk Assessment' ontwikkeld.
Lees verder
Nederlands Kampioenschap ‘Veiligste Chauffeur'
TVM en Volvo Trucks Nederland organiseren het Nederlands Kampioenschap ‘Veiligste Chauffeur'. De competitie start met een online quiz met en opdrachten op drie gebieden: kennis, reactievermogen en motivatie. Via deze quiz kan men zich kwalificeren voor een veiligheidskennisdag.
Lees verder
MoneyView vergelijkt overlijdensrisicoverzekeringen
Overlijdensrisicoverzekeringen met reserverestitutie zijn dikwijls niet goedkoper dan de goedkoopste verzekeringen zonder afkoopwaarde. Zélfs niet als de verzekering eerder wordt beëindigd en de opgebouwde waarde wordt uitgekeerd aan de klant. Dat concludeert MoneyView in het Special Item Overlijdensrisicoverzekeringen.
Lees verder
Van der Eijk nieuwe RvC-voorzitter Univé
Danny van der Eijk volgt Cors Hage per 1 februari 2018 op als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Coöperatie Univé. Naast de Ledenraad van Coöperatie Univé hebben ook DNB en AFM ingestemd met de benoeming van Van der Eijk. Hage heeft besloten op zeventigjarige leeftijd met pensioen te gaan.
Lees verder
Schadestraat met spuitcabine en 4 kennistheaters op vakbeurs
De eerste editie van de autoschadevakbeurs onder de nieuwe naam 'Auto Prof - AMT Live' vindt plaats op 30 en 31 januari en 1 februari 2018 in Evenementenhal Gorinchem met als hoofdthema’s: Leren, Beleven en Ontmoeten. "Het deelnemersveld is de laatste weken flink gegroeid met veel bekende en nieuwe exposanten", meldt de organisatie. In totaal nemen ruim 200 exposanten deel.
Lees verder
Wijzigingen in de Wft-examenstof zijn bekend
Het advies “Wft ontwikkelingen 2018” van het CDFD is door de Minister van Financiën overgenomen. De eind- en toetstermen, die de basis vormen van de Wft-examens, worden per 1 april aanstaande aangepast. Gisteren zijn de eind- en toetstermen gepubliceerd die van toepassing zijn op de Wft-examens na aanstaande 1 april.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716