Nieuwsoverzicht week 02
De winnaars van Adfiz Prestatie Onderzoek
Donderdag 11 januari zijn tijdens de Adfiz Nieuwjaarsbijeenkomst de prijzen uitgereikt van het Adfiz Prestatie Onderzoek 2017. Bij schadeverzekeringen waren het net als het jaar ervoor de Goudse (Zakelijk Schade) en Nh1816 (Particulier Schade) die de prijzen in de wacht sleepten. In andere categorieën zijn prijswinnaars Scildon (2x), TAF (2x) en RegioBank.
Lees verder
Ranking aanbieders is gebaseerd op continu meten
Gisteren zijn de uitkomsten van het Adfiz-onderzoek tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van deze branchevereniging bekendgemaakt. De aanbieders die in het jaar 2016 in de zeven onderscheiden categorieën het hoogst gewaardeerd werden door de adviseurs, hebben hun prestaties in 2017 goed op peil kunnen houden, want zij waren opnieuw de winnaars. Dat zegt niet alleen iets over de kwaliteit van de aanbieders, maar ook over de goede kwaliteit van het onderzoek.
Lees verder
Autorestauratiebedrijven stappen over naar BOVAG
De beursvloer van InterClassics 2018 in Maastricht vormde op 11 januari 2018 het decor voor de oprichting van de nieuwe BOVAG-afdeling Dutch Car Restorers, waarin gespecialiseerde restauratiebedrijven worden verenigd.
Lees verder
Opkomende markten groeiden met 4,4 procent
Voor alle opkomende markten gezamenlijk is de economische groei toegenomen van 3,6% in 2016 tot 4,4% in 2017. Colombia, Costa Rica, India, Indonesië, Marokko, Panama, Senegal, Tsjechië en Vietnam zijn de veelbelovende opkomende markten voor 2018. Dat blijkt uit het rapport dat vandaag door kredietverzekeraar Atradius is gepubliceerd.
Lees verder
Nieuw certificaat autoschadeherstel: 100% duurzaam incluis MVO
De stichting Duurzaam Repareren lanceert het certificaat 'Duurzaam Repareren 100% duurzaam inclusief maatschappelijk verantwoord ondernemen'. Hiermee wil de stichting bedrijven die verdergaande stappen op de MVO-ladder willen zetten daartoe de kans bieden.
Lees verder
VIVAT-merk nowGo lanceert Deviceverzekering
NowGo, onderdeel van VIVAT, heeft vandaag de Deviceverzekering gelanceerd, een natura 'smartphone-, tablet- en laptopverzekering'. De belofte is "Binnen één werkdag een gerepareerd of vervangend apparaat".
Lees verder
Wetswijziging voor experimenteren met autonoom rijden
De vaste Kamercommissie Infrastructuur en Water behandelt op donderdag 18 januari een wetswijziging waardoor het mogelijk wordt gemaakt te experimenteren met autonome voertuigen. Het Verbond van Verzekeraars heeft de Kamerleden een brief gestuurd waarin zij aandacht vraagt voor de positie van slachtoffers en bestuurders.
Lees verder
Wim Heeres benoemt verschillende pijnpunten
Op de Nieuwjaarsbijeenkomst van Adfiz sprak voorzitter Wim Heeres zijn grote ongenoegen uit over 'ongevraagde transparantie' over de beloning bij schadeproducten. Die transparantie vindt hij een heilloos idee. Bovendien benoemde de voorzitter verschillende factoren waardoor kantoren van hun eigenlijke werk - het advies geven aan consumenten en bedrijven - worden afgehouden.
Lees verder
Film door storm omgevallen kraan bij Damen
Er is een video online gezet van de op 3 januari tijdens de hevige winterstorm bij Damen in Schiedam omvallende kraan. Op woensdag 3 januari 2018 om 03.20 uur werd de brugkraan (gantry crane) omver geblazen door de storm.
Lees verder
Als een beursvloer met 1100 aanwezigen
Gisteren namiddag heeft de VNAB een zeer geslaagde nieuwjaarsreceptie gehouden in de Onderzeebootloods van de voormalige scheepswerf RDM in Rotterdam-Heijplaat. VNAB-directeur Wim Span hief, na een korte maar krachtige toespraak, met de circa elfhonderd aanwezigen het glas op het nieuwe jaar.
Lees verder
Letselschadepaviljoen op beurs 'Support 2018'
De beurs 'Support 2018' wordt van 30 mei tot en met 2 juni in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden. De beurs richt zich op mensen met een bewegingsbeperking, hun omgeving en betrokken professionals als fysio- en ergotherapeuten. Nieuw op deze beurs is de opname van een 'letselschadepaviljoen'.
Lees verder
Brancheregister brengt de schademarkt in beeld
In ons brancheregister vindt u alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt. Deze week DOLMANS CALAMITEITEN DIENSTEN te HENGELO in beeld.
Lees verder
Copyright 2019 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716