Nieuwsoverzicht week 1
DiagnosES importeur van Autologic
DiagnosES is de nieuwe exclusieve importeur van Autologic voertuig-diagnoseapparatuur in Nederland. DiagnosES is met directe ingang verantwoordelijk voor de verkoop, aftersales én technische ondersteuning van Autologic hard- en software.
Lees verder
Marktpartijen moeten voldoen aan MiFID II
Marktpartijen en toezichthouders moeten sinds deze week voldoen aan de verplichtingen van MiFID II en MiFIR. Speerpunten van het toezicht van de AFM op deze nieuwe Europese regelgeving zijn beleggersbescherming, kostentransparantie en productontwikkeling.
Lees verder
Zuid-Holland meeste meldingen stormschade
Tijdens de storm die gisteren over Nederland raasde, is Stichting Salvage 27 keer uitgerukt om eerste hulp namens de gezamenlijke verzekeraars te bieden.
Lees verder
Gaat er veel verloren als assurantie-advies verdwijnt?
"De belangrijkste vraag die we uit vorig jaar meenemen is: gaat er veel verloren als advies verdwijnt?", zegt Adfiz-directeur Enno Wiertsema in een nieuwjaarswens aan de leden van deze branche-organisatie van financieel adviseurs. "Het mag voor onze branche een retorische vraag zijn, toch leeft hierover in de buitenwereld anno 2018 nog steeds een breed verspreid misverstand."
Lees verder
Ruim 8% meer nieuwe auto's verkocht
Conform de prognose van BOVAG en RAI Vereniging (415.000) is de verkoop van nieuwe auto's in 2017 opgekrabbeld. Werd in 2016 nog een dieptepunt bereikt met 382.514 registraties, in 2017 stopte de teller bij 414.538 exemplaren, een stijging van 8,4 procent. Dat blijkt uit de officiële registratiecijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC.
Lees verder
Drie partners starten OAK advocaten
Per 1 januari 2018 zijn advocaten Henk van Katwijk (58), Mirjam Spruit (45) en Wendy Oostveen-Kouwenhoven (45) een nieuw advocatenkantoor gestart onder de naam OAK advocaten; een kantoor waar advocaten en schade-experts werkzaam zijn op het gebied van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.
Lees verder
Schade jaarwisseling tussen de 10-12 miljoen euro
De jaarwisseling lijkt qua schade aan particuliere woningen en auto’s lager uit te vallen dan vorig jaar. Volgens de eerste berekeningen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars komt de particuliere schade uit op 10 tot 12 miljoen euro, terwijl dat vorig jaar nog op 15 miljoen euro lag.
Lees verder
Afscheid Niek Bos
De Vereende neemt op 1 februari officieel afscheid van Niek Bos. Niek vertrekt na een prachtige loopbaan als Manager Pools.
Lees verder
Drie (zeer) grote branden vermoedelijk door vuurwerk veroorzaakt
Stichting Salvage, de organisatie die na een calamiteit namens de Nederlandse brandverzekeraars optreedt, persoonlijke hulp biedt en de schade beperkt, is op 31 december 2017 en 1 januari 2018 bij zeven grote en één zeer grote brand actief geweest. Bij twee van deze branden gaat het waarschijnlijk om een miljoenenschade en bij drie van deze branden is vuurwerk de vermoedelijke oorzaak.
Lees verder
Directeur CED, Peter Kruyt, plotseling overleden
Met intens verdriet, moeten wij u mededelen dat CED collega en directeur, Peter Kruyt, op 29 december j.l. geheel onverwacht is overleden aan een hartstilstand. Peter (57 jaar) was met vakantie en verbleef met zijn vrouw en twee zoons op Costa Rica, terwijl zijn dochter in Nederland was.
Lees verder
Aantal vuurwerkgewonden op SEH gedaald
Op 31 december 2017 en 1 januari 2018 zijn 434 slachtoffers van een vuurwerkongeval behandeld op de Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) van een ziekenhuis, blijkt uit onderzoek van VeiligheidNL en de NOS, i.s.m. de NVSHA en InEen.
Lees verder
Copyright 2019 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716