Nieuwsoverzicht week 52
Brex-in voor Allianz door overname LV=GI
Allianz Group koopt 49% van de aandelen van de schadetak van Liverpool Victoria Friendly Society, welk bedrijf bekend staat onder de afkorting LV= en de schadebranche als LV=GI (General Insurance). Allianz Group en LV= zien dit als een eerste stap voor het vormen van een joint venture en strategisch partnership voor het VK.
Lees verder
Audatex: gemiddeld schadebedrag 1283 euro
De schade-analyse op basis van Audatex-calculaties (alle calculaties exclusief extremen) op basis van de eerste 11 maanden van 2017 telt in totaal ruim 970 duizend schades. In november 2017 zijn ruim 98 duizend autoschade-analyses op basis van Audatex-calculaties gemaakt. Dat zijn er 3% meer dan in oktober 2017, maar ruim 8% minder dan in november 2016.
Lees verder
CED Group maakt zich met nieuwe eigenaar sterk voor toekomst
CED krijgt een nieuwe eigenaar. Het Europese BlackFin Capital Partners is de beoogde nieuwe aandeelhouder. Met de zes grootste huidige aandeelhouders is een principe-overeenstemming bereikt op 22 december jl. De komende weken wordt de ondernemingsraad om advies gevraagd en worden de overige aandeelhouders uitgenodigd hun aandelen aan BlackFin Capital Partners te verkopen.
Lees verder
Automobilist is bang om te rijden tijdens jaarwisseling
De helft van de Nederlandse automobilisten stapt niet zomaar in de auto tijdens of vlak na de jaarwisseling. Het feit dat er in die uren overal vuurwerk wordt afgestoken, weerhoudt automobilisten ervan de straat op te gaan. 20% stapt onder geen beding in de auto, 33% doet dit alleen als het echt niet anders kan.
Lees verder
InsureApp presenteert zich op 'Paris Fintech Forum'
Op 30 en 31 januari aanstaande vindt in Parijs het 'Paris Fintech Forum' plaats, welk congres wordt georganiseerd door Altéir. De organisatie meldt ruim tweeduizend bezoekers te verwachten voor de ruim tweehonderd sprekers en de circa 150 fintech-bedrijven die zich op de Bühne in Palais Brongniart zullen presenteren.
Lees verder
Brian Bos van Generali naar Zurich
Brian Bos zal per 1 februari aanstaande in dienst treden bij Zurich, waar hij de rol van property underwriter zal gaan vervullen. Hij was sinds 2013 werkzaam bij Generali, als laatste in de functie van property underwriter.
Lees verder
Ook belastingvoordeel voor opsporen gevaarlijke stoffen en refurbishen apparaten
De Belastingdienst gaat nu een extra duit in het zakje doen voor duurzaamheid door in 2018 meer soorten investeringen in een beter klimaat met belastingvoordeel te stimuleren. Zo komen nu ook het refurbishen van apparaten en het opsporen van gevaarlijke stoffen in afvalstromen voor belastingvoordeel in aanmerking.
Lees verder
86% verzekerden sluit aanvullende verzekering opnieuw af voor 2018
Ruim 80% van de Nederlanders heeft op dit moment een aanvullende verzekering. Van de mensen die dit jaar een aanvullende verzekering hebben, heeft 86% deze ook in 2018. Bijna 30% van de mensen die zich dit jaar niet aanvullend verzekerd heeft, gaat volgend jaar wél een aanvullende verzekering afsluiten.
Lees verder
Private lease doorbreekt grens van 100.000 contracten
Het aantal 'privat lease' contracten heeft de grens van 100.000 doorbroken. In 2015 lag het aantal contracten van deze autoleasevorm voor particulieren op 36.000. Deze cijfers heeft de VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen) bekendgemaakt.
Lees verder
Loonsverhoging 2% voor Achmea-medewerkers
Achmea en de vakorganisaties hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor de twaalfduizend medewerkers van de verzekeraar. De cao heeft een looptijd van een jaar. In deze afspraken is een structurele loonsverhoging van 2 procent per 1 januari 2018 een van de punten.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716