Nieuwsoverzicht week 51
OAK advocaten start met 5 advocaten en 8 schaderegelaars
Per 1 januari 2018 start een nieuw advocatenkantoor genaamd OAK advocaten. Het biedt een dienstverlening van zowel advocaten als personenschade-experts. Vanaf de start op 1 januari aanstaande zullen in totaal vijf advocaten en acht schaderegelaars in een team van 22 mensen werkzaam zijn bij OAK advocaten. Het kantoor is gevestigd in Ermelo.
Lees verder
TVM neemt alarmcentrale in eigen huis
TVM heeft in een nieuwsbrief aan de relaties onder de kop 'Vernieuwde alarmcentrale TVM assistance' gemeld dat de verzekeraar vanaf 1 januari aanstaande de acute telefonische hulpverlening in eigen huis gaat regelen.
Lees verder
Ieder jaar weer tientallen meldingen van vuurwerkschade voor Novanet
Ieder jaar geven Nederlanders veel geld uit aan vuurwerk. Vorig jaar is er zo’n 68 miljoen euro aan besteed! Vuurwerk heeft iets betoverends, is prachtig, maar brengt ook risico’s met zich mee. Begin dit jaar maakte het Verbond van Verzekeraars bekend dat er in nieuwjaarsnacht voor ruim 13 miljoen euro schade aangericht was aan huizen en auto’s en er belandden ongeveer 500 mensen met ernstig letsel in het ziekenhuis.
Lees verder
Aantal inbraakclaims stijgt met 3.000 tot 64.000
Voor het eerst in jaren zien verzekeraars een (lichte) stijging van het aantal inbraakclaims. Noteerden verzekeraars in 2015 nog een kleine 61.000 claims, vorig jaar liep dat op naar bijna 64.000. De feestdagen – en dan vooral Kerst en de jaarwisseling – blijven populaire dagen voor het boevengilde, zo blijkt uit de Risicomonitor Woninginbraken 2017 die het Verbond van Verzekeraars vandaag heeft gepubliceerd.
Lees verder
Nieuwe regels winterbanden in Duitsland
Per 1 januari worden de regels voor het gebruik van winterbanden in Duitsland aangescherpt, maar volgens onderzoek van Markteffect in opdracht van BOVAG is 86 procent van de Nederlandse automobilisten daar niet van op de hoogte. Vanaf komend jaar volstaat de aanduiding M+S niet meer als kwalificatie voor winterband, maar is het sneeuwvlokjessymbool verplicht op alle nieuwe winter- en vierseizoenenbanden.
Lees verder
Dubbeldam Schade na brand weer bereikbaar
Dubbeldam Schade aan de Transportweg in Maasdijk werd vorige week donderdagochtend getroffen door een brand. Vestigingsmanager Teo Boer heeft laten weten dat de vestiging weer bereikbaar is voor klanten die hun voertuig ter plekke kunnen afleveren.
Lees verder
Ruim 300 miljard dollar catastrofe-schade
In de voorlopige schattingen voor 2017 door het onderzoeksinstituut van herverzekeraar Swiss Re in zijn sigma-studies, wordt gesproken van een bedrag van 306 miljard usa dollar aan totale economische schade door catastrofes (natuurrampen plus door mensen veroorzaakte ramnpen). Dat is aanzienlijk meer dan de 188 miljard dollar in 2016 en dan het gemiddeld bedrag in de afgelopen tien jaar van 190 miljard dollar.
Lees verder
41% van bedrijven heeft geen actieplan na schade
Maar liefst 41 procent van de bedrijven heeft geen actieplan in het geval de werknemers om welke reden dan ook uit het kantoor of bedrijfspand moeten. Denk hierbij aan brand- of waterschade. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door bureau Panelwizard onder meer dan vijfhonderd bedrijven.
Lees verder
Genomineerden in Adfiz Prestatie Onderzoek
Donderdag 11 januari 2018 worden tijdens de Adfiz Nieuwjaarsbijeenkomst de prijzen uitgereikt van het doorlopende Prestatie Onderzoek, dat uitgevoerd is door Tevreden.nl. De nominaties zijn bekend. Per categorie zijn drie verzekeraars genomineerd voor de prijzen.
Lees verder
Brancheregister brengt de schademarkt in beeld
In ons brancheregister vindt u alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt. Deze week KBR bouw & onderhoud te ZWIJNDRECHT in beeld.
Lees verder
NTA 8220 is nieuwe standaard voor controle brandveiligheid van elektrische installaties
Vanaf 1 januari 2018 is er een nieuwe standaard om de brandveiligheid van elektrische installaties te controleren. De controlemethodiek, NTA 8220, laat zien wat er gecontroleerd moet worden en hoe dat moet gebeuren. Kortsluiting veroorzaakt een aanzienlijk deel van de branden in bedrijfsgebouwen. Diverse verzekeraars stellen bij het afsluiten van een brandverzekering voortaan een inspectie volgens NTA 8220 als voorwaarde.
Lees verder
Nieuwe vacature: medewerkers particuliere schadeverzekeringen
Er is in de vacaturerubriek van SCHADE magazine zojuist een nieuwe vacature gepubliceerd voor medewerkers klantenservice particuliere schadeverzekeringen voor de regio Utrecht. ReFlex Personeel BV zoekt deze medewerkers voor indiensttreding bij haar opdrachtgever.
Lees verder
SCHADE magazine wenst u fijne feestdagen
Redactie en uitgever van SCHADE magazine wensen u bijzonder prettige feestdagen, een veilige jaarwisseling (de Onderzoeksraad voor Veiligheid meldde onlangs dat de jaarwisseling helaas het onveiligste feest van het jaar is) en een gezond en voorspoedig 2018.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716