Nieuwsbrief week 51
IVS is nieuw keurmerk voor beveiliging personenauto’s
Met ingang van 1 januari is er een nieuw keurmerk voor de beveiliging van voertuigen: IVS. Deze afkorting staat voor Internationaal Voertuigbeveiliging Standaard. In ons land werken verzekeraars bij hun acceptatie met antidiefstalsystemen die gecertificeerd zijn volgens de VbV-SCM certificering. Het IVS-keurmerk is ontwikkeld en wordt aangeboden door managementbureau Visiewerk BV.
Lees verder
Kerstpiek 'on demand verzekeren' door iPhone X
Vigi is een insurtech start-up van verzekeraar VIVAT. In mei werd een app gelanceerd, waarmee zogenoemde 'on demand verzekeringen' gesloten kunnen worden. Met de komst van de iPhone X begin vorige maand verwacht Vigi rond de kerstdagen een piek in de vraag naar de geboden verzekeringen.
Lees verder
De échte uitdaging voor asbest
Asbest heeft -terecht- een gevaarlijk imago, omdat het een stof is die op termijn kankerverwekkend kan zijn. Naast een gevaarlijk imago, heeft asbest echter ook een publiek imago. Zodra asbest is aangetroffen in een woning of bij een calamiteit, speelt de publieke opinie in zowel aansprakelijkheid alsook beeldvorming, een belangrijke rol in de te maken keuzes.
Lees verder
Proportionele aansprakelijkheid als uitweg impasse schimmelhuizen
"Huurders die ziek zijn doordat ze jarenlang in te vochtige huizen hebben gewoond, stuiten op onwil, onbegrip en regelrechte tegenwerking van hun woningcorporaties. Vaak noemen die de vochtoverlast ‘eigen schuld door verkeerd woongedrag’. Wie niet uitkijkt krijgt een boete omdat de schimmels en vochtplekken niet tijdig zijn gemeld." Dit schrijft Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht (JBL&G).
Lees verder
Begin 2018: Presentaties Nomot op locaties bij u in de buurt!
Speciaal voor alle (potentiele) opdrachtgevers, verzekeraars, tussenpersonen, volmachten en schadebehandelaars zal Nomot, in de eerste helft van het jaar 2018, presentaties over het bedrijf en de vele herstelmogelijkheden geven. Op locaties bij u in de buurt!
Lees verder
SCHADE Cijfers & Trends: Op zoek naar nieuw evenwicht
De schadebranche is sterk in ontwikkeling en ziet zich zowel op korte als op lange termijn voor erg grote uitdagingen geplaatst. Vandaag ligt de jaarlijkse SCHADE Cijfers & Trends bij u in de brievenbus, met hierin artikelen die op gevarieerde wijze verschillende ontwikkelingen in de schadebranche belichten.
Lees verder
34% mkb beantwoordt tijdens kerstmaal zakelijk telefoontje
Ruim een op de drie ondernemers (34%) schuift bij het kerstdiner de kalkoen opzij voor een zakelijk telefoontje. Vier op de tien (41%) vindt het kerstdiner belangrijker en negeert oproepen van klanten tijdens de maaltijd. Slechts een fractie (5%) neemt alleen op als potentiële nieuwe opdrachtgevers bellen.
Lees verder
Atradius lanceert online portaal Atrium
Atradius lanceert een nieuw online creditmanagementportaal op basis van Oracle-technologie. Dit nieuwe digitale portaal genaamd Atrium biedt aan verzekerde bedrijven snelle kredietwaardigheidscontroles. Het stelt bedrijven wereldwijd in staat om hun kredietverzekeringspolissen te beheren en op een centrale plaats en in realtime kredietlimieten aan te vragen.
Lees verder
Tielbeke Logistiek sluit zich aan bij 'Safety Deal'
Tielbeke Logistiek heeft zich aangesloten bij de 'Safety Deal Vertrouwen op Veiligheid'. TVM, Kruidvat, consultancybureau BRICKLOG en transporteurs Peter Appel Transport, St van den Brink en Cornelissen Groep hebben eind september op de Dag van Veiligheid de Safety Deal gelanceerd. Het project heeft als doel: “Creëren van Vertrouwen op Veiligheid in de retail-distributie door middel van gedragsverandering met alle betrokken partijen.”
Lees verder
Nieuwe directie Aon
Aon Nederland heeft vrijdag de nieuwe directie van Aon Risk Solutions bekendgemaakt. De benoemingen zijn onderdeel van het integratieproces van Unirobe Meeùs Groep (UMG) met Aon. Arto Willemsen, Nico Dekker en Frank Kraakman zullen het bedrijf verlaten.
Lees verder
BZN gaat verder als Revoort
Vanaf 1 januari 2018 gaat BZN Sloopwerken en Asbestsanering uit Tweede Exloërmond verder onder een nieuwe naam: Revoort Slopen & Saneren. Naast deze naamswijziging is er een nieuw logo en een geheel nieuwe huisstijl ontwikkeld.
Lees verder
Cremer wordt Global Head of Claims bij AGCS
De raad van bestuur van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) kent in de loop van 2018 een aantal wijzigingen. Zo gaat de Chief Claims Officer Alexander Mack op pensioen ingaande 30 juni. Philipp Cremer (foto) neemt dan zijn rol over van Global Head of Claims en zal rechtstreeks rapporteren aan CEO Chris Fischer Hirs.
Lees verder
SCHADE magazine wenst u fijne feestdagen
Het jaar loopt bijna ten einde en de feestdagen staan voor de deur. Dit is alweer onze laatste Nieuwsbrief van 2017. Indien er zich belangrijke ontwikkelingen voordoen, zullen wij u met berichten op de website op de hoogte houden. Op vrijdagen ontvangt u tevens het gebruikelijke Weekoverzicht.
Lees verder
EXPERTS CAR / AVB (LANDELIJK)
Bij complexe schades is het beschermen en behouden van waarde een vak apart. Een omgevallen hijskraan, onderzoek naar schade aan gewassen: unieke situaties vragen om specialistische kennis en vaardigheden. Als specialist in het gehele brandsegment en in de sectoren transport, aansprakelijkheid, CAR, technische verzekeringen en regres, is de afhandeling van omvangrijke technische en financiële verzekeringszaken bij EMN in goede handen. Omdat we begrijpen wat voor mensen en bedrijven van waarde is.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716