Nieuwsoverzicht week 50
Verzekeraars kregen een zesje
Het Verbond van Verzekeraars heeft gisteren tijdens de algemene ledenvergadering aangegeven de mogelijkheden van het systeem van een 'directe autoverzekering' te zullen verkennen. Verzekeraars scoren qua consumentenvertrouwen een zesje. Dat is weliswaar een voldoende, maar het moet beter kunnen.
Lees verder
Verkoop occasions in 2017 bijna 2 miljoen
Uit cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat dit jaar tot en met november 1.822.163 gebruikte personenauto’s zijn verhandeld in Nederland en dat is 2 procent meer dan in de eerste elf maanden van 2016. De verwachte eindstand voor 2017 ligt rond 1.980.000 occasions, het hoogste aantal ooit en bijna 200.000 stuks meer dan drie jaar geleden.
Lees verder
Oline verzekeren van vakantiehuizen in EU en Zwitserland
'Holiday Homes by Hiscox' is een verzekering voor vakantiewoningen in binnen- en buitenland. Voor deze verzekering is de Pre Priced Proposal (PPP) nu ook online af te sluiten. "Daarmee is Hiscox erin geslaagd om een maatwerkproduct voor tenminste 80% van de aanvragers in een online module te vatten", aldus de verzekeraar.
Lees verder
Convenant SZ, Verbond en UWV over re-integratie
Re-integratietrajecten bij een werkgever die eigenrisicodrager is voor de WGA, kunnen bij onverhoopt faillissement van de werkgever in één hand blijven. Zo kan continuïteit in de re-integratie worden bereikt. Dat is de kern van een convenant dat minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken; foto) gisteren heeft getekend met partijen die betrokken zijn bij de re-integratie van ziek personeel: het Verbond van Verzekeraars en UWV.
Lees verder
Cyberrisico: het schort in samenwerking tussen IT en Riskmanagement
Er bestaan fundamentele meningsverschillen tussen risk- en IT-professionals over de ernst en aanpak van cyberrisico’s. Dit blijkt uit “Bridging the Cyber-Risk Gap”, een onderzoek van Chubb onder 250 senior riskmanagers en IT-professionals, werkzaam bij grote Europese ondernemingen.
Lees verder
Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer
Volgende maand staat van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 januari in de Jaarbeurs in Utrecht de twintigste jaargang van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer op het programma.
Lees verder
Productrecall VW Touareg
Volkswagen roept wereldwijd ruim 57 duizend exemplaren van het model Touareg diesel terug naar de werkplaats. Dit is in verband met de te hoge uitstoot van de 3 liter dieselmotor. Dit meldt KBA (de RDW in Duitsland).
Lees verder
Uitvoeringswet AVG naar de Tweede Kamer
De wet van minister Sander Dekker (voor Rechtsbescherming) die uitvoering geeft aan de 'Algemene verordening gegevensbescherming' is vandaag bij de Tweede Kamer ingediend. Doel van de Europese verordening is verdergaande harmonisatie van de regels rond de bescherming van persoonsgegevens en de bevordering van vrij verkeer van gegevens binnen de Unie.
Lees verder
Cloudsourcing serviceprovider biedt zijn diensten aan inclusief cyberverzekering
Cloud- en managed securityspecialist Intermax Cloudsourcing breidt samen met verzekeringsadviseur Meeùs vanaf vandaag zijn dienstverlening uit met een geïntegreerde cyberverzekering. Het in Rotterdam gevestigde Intermax claimt hiermee de eerste serviceprovider in ons land te zijn waarbij klanten die hun IT outsourcen, "eenvoudig en automatisch verzekerd zijn tegen de gevolgen van cybercrime."
Lees verder
Infografiek verkeersveiligheid voor parlementair overleg
Morgen, donderdag 14 december, vindt in de Tweede Kamer het Algemeen Overleg Wegverkeer en Verkeersveiligheid plaats, voor het eerst sinds bijna een jaar. SWOV heeft voor de Kamerleden een infografiek gemaakt met relevante informatie.
Lees verder
Onderzoek van diverse luchtvaartongevallen
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft een update gegeven van verschillende onderzoeken die lopen met betrekking tot ongevallen die zich in de afgelopen negen maanden in de luchtvaart hebben voorgedaan. Zo betreft de foto een noodlanding in een tarweveld van een eenmotorige vliegtuig.
Lees verder
70% ziet goede toekomst letselschade-expert
Mr. Richard Tijink (foto) nam na 36 jaar in de letselschadebehandeling te hebben gewerkt, afgelopen vrijdag afscheid in de Haagse vestiging van de Universiteit Leiden. Dat deed hij op inhoudelijke manier: een seminar waarin vijf wetenschappers elk vanuit eigen invalshoek naar personenschaderegeling keken. Aansluitend vond een afscheidsborrel plaats.
Lees verder
Adfiz stelt 'Gedragscode Privacy' ook beschikbaar aan niet-leden
Adfiz komt volgende maand met een 'Gedragscode Privacy'. Dat is een praktische vertaling voor financieel adviseurs van de nieuwe regels voor de bescherming van persoongegevens, de AVG. Adfiz zal de privacy-gedragscode ook beschikbaar stellen aan niet-leden.
Lees verder
Brancheregister brengt de schademarkt in beeld
In ons brancheregister vindt u alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt. Deze week CRAWFORD & COMPANY te CAPELLE A/D IJSSEL in beeld.
Lees verder
Grote variatie aantal faillissementen schadelijk
Nederland kent in verhouding tot omliggende landen relatief grote schommelingen in faillissementen. Dergelijke grote schommelingen zijn schadelijk voor de economische groei. Dat concludeert Atradius in een rapport dat de kredietverzekeraar vandaag heeft gepubliceerd.
Lees verder
Uitdeuken zonder Spuiten is een echt specialisme
Op 29 november gingen meer dan 60 ondernemers gespecialiseerd in Uitdeuken zonder Spuiten, in gesprek met FOCWA over de meerwaarde van het nieuwe keurmerk en de ondersteuning die ze ontvangen van de brancheorganisatie. Kernboodschap op deze avond: Uitdeuken zonder Spuiten is een echt specialisme en moet als zodanig behandeld worden.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716