Nieuwsbrief week 50
Voldoende herverzekeringscapaciteit taxiproduct
De verzekering van taxi's is in de afgelopen maanden herzien voor wat betreft tarieven, voorwaarden en administratieve processen. Vandaag heeft de Vereende via een persbericht bekendgemaakt voldoende dekkingscapaciteit voor de taxi-tekening bij herverzekeraars gerealiseerd te hebben,
Lees verder
70% ziet goede toekomst letselschade-expert
Mr. Richard Tijink (foto) nam na 36 jaar in de letselschadebehandeling te hebben gewerkt, afgelopen vrijdag afscheid in de Haagse vestiging van de Universiteit Leiden. Dat deed hij op inhoudelijke manier: een seminar waarin vijf wetenschappers elk vanuit eigen invalshoek naar personenschaderegeling keken. Aansluitend vond een afscheidsborrel plaats.
Lees verder
Grote variatie aantal faillissementen schadelijk
Nederland kent in verhouding tot omliggende landen relatief grote schommelingen in faillissementen. Dergelijke grote schommelingen zijn schadelijk voor de economische groei. Dat concludeert Atradius in een rapport dat de kredietverzekeraar vandaag heeft gepubliceerd.
Lees verder
Masterclass NEN 2535:2017
Begin deze maand is de definitieve NEN 2535:2017 gepubliceerd. Deze nieuwe norm vervangt de oude versie NEN 2535:2009/C1:2010-06 nl. De NEN 2535 geeft regels voor het ontwerp, de uitvoering, de compatibiliteit en de kwaliteit van de te installeren brandmeldinstallatie.
Lees verder
Bijna 5% omzetgroei transportsector
De omzet in de transportsector groeide in het derde kwartaal van 2017 met 4,8%. In alle branches nam de omzet toe. In vervoer over water (6,5%), opslag en dienstverlening (5,4%) en vervoer over land (5,2%) lag de groei boven het gemiddelde. Dit blijkt uit cijfers van het CBS in de Kwartaalmonitor Transport.
Lees verder
Bestuurders moeten zorgen voor risicocultuur
Organisaties met een meer volwassen risicomanagement zijn beter voorbereid op eventuele financiële tegenslag als gevolg van nieuwe risico’s zoals de Brexit. Investeren in risicomanagement levert beter inzicht in zowel bestaande als opkomende risico’s. Dat leidt tot een betere financiële performance op lange termijn, maar ook op korte termijn, bijvoorbeeld in de vorm van lagere premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen voor bestuurders.
Lees verder
Sfeervol bomen bij Vanderwal & Joosten
Zaterdagmiddag is de geslaagde winterbijeenkomst Sfeervol Bomen van Vanderwal & Joosten gehouden in de gezellige accommodatie van Green Village in Nieuwegein. Niet minder dan 150 relaties met hun partners en hun kinderen, in totaal 60, alsook 35 experts van het organiserende bedrijf genoten op een sfeervol winterterras van de kerstsfeer.
Lees verder
Outsourcing NN naar Van Ameyde in België stopt; en in Nederland?
​Nationale-Nederlanden stopt in België met de outsourcing van de schadebehandeling aan Van Ameyde. Of in navolging hiervan ook de outsourcing door NN naar Van Ameyde zal worden beëindigd is nog niet bekend. Wij spraken met Pieter den Dikken, lid van de raad van bestuur van Van Ameyde.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716