Nieuwsoverzicht week 49
Nederlands Cyber Collectief biedt (beperkte) vergelijking cyberpolissen
Nederlands Cyber Collectief heeft een dienst gelanceerd voor het vergelijken van premie en voorwaarden van cyberverzekeringen. Een bedrijf uit het mkb kan via de website van het collectief een vergelijkingsverzoek indienen en krijgt de werkdag erna "de voorwaarden en prijzen van de drie best passende cyberverzekeringen".
Lees verder
Cyberpolis voor particulieren
Volmachtbedrijf VKG heeft een cyberverzekering op de markt gebracht voor particulieren. AXA Assistance is de achterliggende verzekeringsmaatschappij. De verzekering is 'Cyber Protect' getiteld.
Lees verder
VNAB 'Introductie Coassurantie Transport' 2018
De VNAB organiseert in 2018 voor het eerst de Introductie Coassurantie Transport. Deze Introductie is gebaseerd op de eerder opgezette Introductie Coassurantie Brand. De Introductie Coassurantie is ontwikkeld voor young professionals die net werkzaam zijn binnen de branche transport in de coassurantiemarkt.
Lees verder
Bestuurswisselingen bij Swiss Re
Bij Swiss Re worden de functies van Chief Financial Officer van de groep en Chief Strategy Officer van de groep vanaf 1 april 2018 samengevoegd. De huidige CFO David Cole gaat dan directiefuncties vervullen voor verschillende onderdelen van de groep. De huidige CSO John Dacey (foto) gaat beide functies combineren.
Lees verder
Handboek voor intakegesprekken detachering
Taren Mohan heeft een handboek geschreven dat zzp'ers helpt om opdrachten te verwerven? In zijn boek 'Intakegesprekken & Detachering' beschrijft hij hoe je als zelfstandig interim-professional "ieder intake gesprek tot een succes maakt".
Lees verder
Appen op fiets is niet belangrijkste boosdoener
Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen komt volgend jaar met een voorstel voor een appverbod voor fietsers. Uit het rapport ‘Fietsongevallen in Nederland’ van VeiligheidNL blijkt dat fietsers door telefoongebruik beperkt op de Spoedeisende Hulp (SEH) belanden, vaker door andere factoren. Gedrag van fietsers en de toestand van de weg spelen de belangrijkste rol.
Lees verder
Aantal verkeersclaims met 8% gestegen naar 900 duizend
Het aantal ongevallen in het verkeer is opnieuw fors gestegen. Noteerden verzekeraars in 2015 zo’n 565.000 particuliere schadeclaims na aanrijdingen, vorig jaar steeg dat met liefst tien procent naar circa 625.000 claims. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars. Het totale aantal verkeersclaims steeg met 8% tot ruim 900 duizend. Deze aantallen betreffen uitsluitend een- en tweezijdige aanrijdingen.
Lees verder
Leverancier van met asbest vervuild straalgrit aansprakelijk
De rechtbank heeft na een zitting op 22 november jl, gisteren in een uitspraak in kort geding bepaald dat Eurogrit (Dordrecht) en het moederbedrijf ervan, Sibelco (Papendrecht), aansprakelijk zijn voor de schade van het gebruik door met asbest vervuild grit door straalbedrijf Muehlhan (Vlaardingen). Eurogrit moet een voorschot van 50.000 euro betalen aan Muehlhan.
Lees verder
Verbond wil pilot 'RegTech'
Het Verbond van Verzekeraars heeft vandaag aan de ministers van Financiën, Economische Zaken en Binnenlandse Zaken een brief gestuurd over de innovatieve ontwikkeling ‘RegTech’. Door (nieuwe) technologieën moeten de wetgever, toezichthouders en de financiële sector meer en eenvoudiger inzicht kunnen krijgen in regelgeving. Het Verbond wil graag meedoen in een 'RegTech' pilot.
Lees verder
Sedgwick neemt Cunningham Lindsey over
Cunningham Lindsey wordt overgenomen door Sedgwick Claims Management Services. Daarmee onstaat een bedrijf met wereldwijd meer dan 20.000 medewerkers.
Lees verder
Cohen vertrekt bij Veilig Verkeer Nederland
Felix Cohen (60) vertrekt per 1 januari 2018 als directeur van Veilig Verkeer Nederland. Hij draagt zijn functie over aan Alphons Knuppel, de huidige adjunct-directeur. Het bestuur start de procedure voor het aanstellen van een nieuwe directeur.
Lees verder
Van Akkerveeken terug in branche: met Blue Risk
Na bijna anderhalf jaar van afwezigheid is Frank van Akkerveeken teruggekeerd in de verzekeringsbranche waarin hij sinds 1992 werkzaam is, laatstelijk als directeur en mede-eigenaar bij Concordia de Keizer. Hij richt zich met Blue Risk op cybercrime en aansprakelijkheid.
Lees verder
Vuurwerk dat letsel veroorzaakt moet verboden worden
Maatregelen die tot op heden zijn genomen ten aanzien van de gevaren die de jaarwisseling met zich meebrengt, hebben niet geleid tot de gewenste effecten. Er is een maatschappelijke acceptatie van de aanzienlijke schade rond de jaarwisseling. Dat moet worden doorbroken, vindt de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Verbied vuurwerk dat (veel) letsel veroorzaakt ofwel verbied vuurpijlen en knalwerk.
Lees verder
Nieuwe controlemethodiek voor brandrisico’s elektrische installaties
Vanaf volgend jaar krijgen verzekeraars elektra-inspecties die specifiek voor de verzekeringsmarkt zijn ontwikkeld. Deze maand wordt de laatste hand gelegd aan een inspectiemethode die brandrisicokennis en elektrotechnische deskundigheid combineert: de NTA8220, een nieuwe controlemethodiek die eind december door het Nederlands Normalisatie-instituut (het NEN) wordt gepubliceerd.
Lees verder
Kwart van mkb zonder aansprakelijkheidsverzekering
Uit onderzoek van Reaal blijkt dat ruim de helft van de ondernemers, uit het midden- en kleinbedrijf (mkb), verwacht dat de Nederlandse economie in 2018 zal verbeteren (53%). Ruim een derde verwacht dat het ongeveer hetzelfde zal blijven (35%). Een kwart heeft geen aansprakelijksheidsverzekering. Veertig procent heeft geen rechtsbijstandpolis.
Lees verder
Meer product recalls door technologische ontwikkeling
Allianz-onderdeel AGCS heeft een rapport uitgebracht over product recall. Strengere regelgeving, internationale supply chains, een beperkter aantal toeleveranciers en een bewustere consument dragen bij aan een toename van product recalls. De sector die het meest getroffen wordt door dit risico is de auto-industrie, gevolgd door voedingsmiddelenindustrie. Nieuwe oorzaken zijn cyber en social media. Ook vindt recall om ethische redenen plaats.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716