Nieuwsoverzicht week 39
Adfiz duikt in privacywetgeving
Vanaf 25 mei 2018 gelden er nieuwe regels voor de bescherming van persoonsgegevens door de AVG. Deze nieuwe regels hebben veel impact op de bedrijfsvoering. Adfiz ontwikkelt een uitgebreid Privacy-programma om haar leden te ondersteunen. Zo wordt er online een Privacy-portaal geopend. In het voorprogramma van de Nieuwjaarsbijeenkomst (11 januari) komt het thema aan bod.
Lees verder
Jongeren kunnen dit weekend gratis rijgedrag trainen
Jonge automobilisten (18-24 jaar) zijn naar verhouding vaker bij een dodelijk ongeval betrokken dan de wat oudere automobilisten. Uit Europees onderzoek blijkt dat 82% van de jongeren in de auto van de ouders rijdt. 35% doet dat zonder toestemming. 27% gebruikt tijdens het rijden de mobiele telefoon.
Lees verder
Polygon neemt Noorse branchegenoot over
Marlies van der Meulen van Polygon Nederland heeft zojuist de klantendag geopend in het hoofdkantoor in Nederland te Alphen aan den Rijn. Zij maakte bekend dat de Polygon groep deze week internationaal gegroeid is door de overname van de Noorse branchegenoot Skadegruppen AS.
Lees verder
Online campagne FOCWA Schadeherstel
Op het FOCWA congres van 4 oktober in de Rijtuigenloods in Amersfoort wordt een nieuwe consumentencampagne gelanceerd. Met deze campagne wordt de consument geïnformeerd over het belang van veilig en vakkundig autoschadeherstel: dat waar de FOCWA schadehersteller voor staat.
Lees verder
Cyberwacht: noodhulpdienst richt zich op MKB
Het Nederlands Cyber Collectief heeft de Cyberwacht, een spoeddienst voor gehackte bedrijven, gelanceerd. De spoeddienst bestaat uit een noodnummer voor mkb’ers. Zo nodig is er na de telefonische melding een specialist beschikbaar die direct ter plaatse kan komen. De Cyberwacht beperkt schade, onderzoekt oorzaken en verwijdert, indien mogelijk, malafide software.
Lees verder
Brancheregister brengt de Schademarkt in beeld
In ons brancheregister vindt u praktisch alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt. Wekelijks brengen wij in deze rubriek een bedrijf onder de aandacht. Deze week SPOTZI te BERGEN OP ZOOM in beeld.
Lees verder
Technologische ontwikkelingen autolak belicht
Vorige week ging het team van lakfabrikant Standox vijf dagen lang de weg op en bezocht vijf locaties in Nederland: Harms Autoschades in Hoogezand, AAS Autoschade Hartgerink in Hengevelde, AAS Autoschade Hogenboom in Roelofarendsveen, Ruud van Boxtel Autoschade in Schijndel en tot slot Auto Comfort (op de foto) in Zwijndrecht.
Lees verder
RISK koppelt vergelijkingspakket aan salarispakket Loket.nl
​Loket.nl​ ​en​ ​RISK​ ​Verzekeringen​ ​gaan​ ​samenwerken.​ ​Dankzij de​ ​koppeling​ ​van​ ​het​ ​Subliempakket​ ​van​ ​RISK​ ​aan​ ​de​ ​applicatie​ ​voor​ ​online​ ​salaris​ ​en​ ​personeel van​ ​Loket.nl​ ​kunnen​ ​werkgevers​ ​en​ ​werknemers​ ​verzekeringen​ ​vergelijken,​ ​offertes​ ​uitgebracht krijgen en​ ​verzekeringen​ afsluiten​ ​met​ ​één​ ​applicatie.
Lees verder
Poliskraker biedt voorwaardenvergelijker AVB
Poliskraker.nl biedt sinds deze week vergelijkingen van polisvoorwaarden voor aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven (AVB). Vergelijkingen zijn opgenomen voor de AVB’s van Allianz, Amlin, de NBA (Beurspolis) en HDI Global. Binnenkort worden AVB's van meer verzekeraars toegevoegd.
Lees verder
Mortierongeval: ernstig tekortschieten Defensie
In Mali kwamen bij een militaire missie door een ongeval met mortiergranaten op 6 juli 2016 twee militairen om. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft een onderzoek ingesteld. Daarvan is gisteren het rapport uitgebracht, waarin de raad stelt dat Defensie tijdens de missie in Mali ernstig tekort is geschoten in de zorg voor de veiligheid van uitgezonden Nederlandse militairen.
Lees verder
Aantal verzekeraars zou méér moeten doen tegen fraude
Uit thema-onderzoek onder de 39 houders van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren blijkt dat gemiddeld genomen verzekeraars goed scoren op de strijd tegen fraude, maar dat er verzekeraars zijn die méér moeten doen aan het voorkomen en bestrijden van fraude.
Lees verder
Tyrol Air Ambulance stopt met gipsvluchten
Tyrol Air Ambulance stopt komende winter met haar gipsvluchtdiensten. Dat betekent dat er waarschijnlijk een einde komt aan de welbekende ‘gipsvluchten’. Tyrol Air Ambulance was namelijk de enige partij die deze vluchten aanbood.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716