Nieuwsbrief week 39
Hersenletsel baby; 'medische professionele standaard' niet geschonden
Bij de bevalling van een tweeling in het ziekenhuis, komt het eerste meisje gezond ter wereld, maar blijkt haar zusje hersenletsel opgelopen te hebben. De ouders stellen het ziekenhuis aansprakelijk. De verzekeraar van het ziekenhuis wijst aansprakelijkheid af. Uit rapporten blijkt dat de CTG-registratie te wensen over liet en dat er verbeterpunten genoteerd zijn. De op verzoek van beide partijen rapporterende arts meent desalniettemin dat de ‘medische professionele standaard’ niet is geschonden.
Lees verder
Lekkend toilet staat op één in reparatie top vijf
ZoOpgelost, een samenwerking van Essent en MainPlus, gaat deze week live. Hiermee willen beide bedrijven een dienst bieden, "die voorziet in de groeiende behoefte bij consumenten om klussen uit te besteden aan een betrouwbare en vakkundige klusser".
Lees verder
Een verkeersongeval in het buitenland, wat nu?
Als een Nederlander een ongeval krijgt in het buitenland waarbij een verkeersdeelnemer uit één van de andere Europese (al dan niet EU) landen betrokken is, dan is meestal het recht van het land waar het ongeval heeft plaatsgevonden van toepassing op de schaderegeling. Dit kan de afwikkeling van de schade ingewikkeld en moeizaam maken. Tijdens de themadag Europees recht en verkeersongevallen op 7 november a.s. wijzen de docenten u de juiste weg voor het verhalen van (letsel)schade bij internationale verkeersongevallen.
Lees verder
Bijeenkomst automatiseerder Keylane
De automatiseringsdienstverlener voor verzekeraars Keylane houdt dinsdag 10 oktober aanstaande de bijeenkomst voor zijn relaties: 'Keylane Forward!'. Keylane heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en heeft vestigingen in verschillende Europese landen.
Lees verder
Univé-medewerkers preventief de straat op
Honderden Univé-medewerkers zijn afgelopen vrijdag tijdens een actiedag vanaf 136 locaties in het land bezig geweest met preventie, waarbij daadwerkelijk de handen uit de mouwen werden gestoken voor de lokale bevolking. Ze deden dat op het gebied van veiligheid in en om het huis, gezondheid, verkeersveiligheid en online veiligheid.
Lees verder
Cybercriminelen even actief in stad als platteland
Naar schatting vonden in 2016 in totaal 2,5 miljoen delicten op het gebied van cybercriminaliteit plaats waar Nederlanders naar eigen zeggen slachtoffer van waren. Het gaat om identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude, hacken en cyberpesten. Terwijl stedelingen ongeveer twee keer zo vaak als plattelandsbewoners slachtoffer zijn van traditionele criminaliteit, bestaat er bij cybercriminaliteit geen wezenlijk verschil tussen stad en platteland.
Lees verder
Driessen en Ilbay naar Troostwijk Taxaties
Troostwijk Taxaties - onderdeel van Troostwijk Groep - heeft de afgelopen maanden het team uitgebreid. Met de benoeming van Alwin Driessen en Pembegül Ilbay haalde Troostwijk een tweetal nieuwe medewerkers in huis.
Lees verder
a.s.r. neemt vermogensbeheerder over
a.s.r. Vermogensbeheer neemt de Nederlandse vermogensbeheerder First Investments over. Dat zijn a.s.r. en Henk Beets, directeur-eigenaar van First Investments, overeengekomen.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716