Nieuwsoverzicht week 38
Er is een fraude controle-paradox
Binnen bedrijven zul je altijd rekening moeten houden met de aanwezigheid van fraudeurs. Steeds meer controle? Of de controle iets loslaten, maar meer aandacht geven aan waakzaamheid en weerbaarheid? Frank Cederhout van Deloitte behandelde gisteren de 'controle-paradox' tijdens de FRAUDtalks-bijeenkomst van FRISS. Deze vond plaats in het Nationaal Militair Museum op het voormalige vliegveld Soesterberg.
Lees verder
Pim Schotman gaat zelfstandig verder
Pim Schotman (49) start op 1 oktober a.s. met zijn eigen bedrijf Schotman Onderzoek. Hij is de afgelopen achttien jaar werkzaam geweest bij Achmea, waarvan de laatste negen jaar als toedrachtonderzoeker automotive en brand/varia, met als kerntaak fraude-onderzoek.
Lees verder
Stijn Réz en Welmer Jagerman naar Chubb
Chubb heeft het team in de Benelux uitgebreid met Stijn Réz als Accident & Health Sales Leader en Welmer Jagerman als nieuwe Senior Underwriter Property. Hiermee versterkt Chubb de dienstverlening in de segmenten ongevallen- en welzijnsverzekeringen respectievelijk brandverzekeringen.
Lees verder
Beleef ook eens hoe een 'oudere' veiligheid ervaart
Tijdens de Amsterdam Security Expo is er een 'Secure Smart Buildings Plein'. Bezoekers kunnen via verschillende interactieve sessies kennismaken met de mogelijkheden om met slimme technologische toepassingen gebouwen veiliger te maken. Zelfs kan de bezoeker zich in een pak hijsen, waardoor hij of zij kan ervaren hoe het is om ouderdomsbeperkingen te hebben en wat dit met zich meebrengt voor de veiligheid in de woning van de senior.
Lees verder
Brancheregister brengt de Schademarkt in beeld
In ons brancheregister vindt u alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt, wekelijks brengen wij in deze rubriek een bedrijf onder de aandacht. Deze week Q2 SCHADEHERSTEL te 'S-HERTOGENBOSCH in beeld.
Lees verder
Insurtech centraal tijdens Zakelijk Platform van Adfiz
Gistermiddag werd in Maarssen door Adfiz een kennisbijeenkomst voor de leden gehouden met het accent op zakelijke verzekeringen, het jaarlijkse Zakelijk Platform. Het plenaire thema was ‘insurtech’. Daarna konden de ongeveer 90 bezoekers kiezen uit één van de drie parallelsessies, met als respectievelijke onderwerpen bedrijfsschadeverzekeringen, pensioenen en zorgverzekeringen.
Lees verder
Er komt 1000 kilometer aan wegen bij
Nederland staat wereldwijd op de derde plek van landen met de beste infrastructuur. Afgelopen jaren is er ruim 700 km extra aan rijstroken aangelegd. Met de projecten uit het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport dat op Prinsjesdag door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) is aangeboden komt daar tot en met 2031 nog minstens 1000 kilometer bij.
Lees verder
Blok belooft versterking cybersecurity
Naar aanleiding van de Begroting benadrukt het ministerie van Veiligheid en Justitie (verantwoordelijk minister Stef Blok) meer aandacht aan digitale veiligheid te zullen besteden. "Nederland investeert de komende jaren in de bestrijding van cybercriminaliteit en de versterking van cybersecurity."
Lees verder
Assurantiekantoren zijn voor het merendeel relatief jonge bedrijven
Assurantiekantoren zijn veelal relatief jonge bedrijven. Bijna de helft van de bedrijven bestaat 15 jaar of korter. Slechts 20% van de intermediairs bestaat 30 jaar of langer. Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD) heeft onderzoek gedaan naar hoe lang intermediairs bestaan en heeft verbanden gelegd, onder meer met financiële soliditeit.
Lees verder
Accountmanagement VSZ Assuradeuren
VSZ Assuradeuren versterkt zijn accountmanagement-team met twee accountmanagers. Harry Kosten is per medio september als accountmanager in dienst getreden van VSZ. André Hackmann (foto) treedt als opvolger van Nico Bronkhorst per 1 oktober 2017 in dienst.
Lees verder
Specialistisch schoonmaken heeft een heel andere dynamiek
De directie van Dolmans is sinds afgelopen vrijdag gestart met bloggen. De vier directieleden, Berthil Dolmans, Laetitia Simonis, Julian van Stratum en Rob Meershoek, kruipen in de pen en zullen hun mening in diverse blogs weergeven.
Lees verder
RVJ houdt tweede verhuisschade bijeenkomst
Het in Amsterdam gevestigde RVJ Expertises &Taxatie houdt op donderdagmiddag 9 november opnieuw een 'Dutch Removal Claim Event'. Deze tweede editie heeft een nieuw inhoudelijk programma.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716