Nieuwsbrief week 38
Vrouw geeft geen voorrang, man op voorrangsweg rijdt te hard
Een vrouw rijdt op 22 januari 2014 in Utrecht vanaf de Westerdijk met haar Peugeot een voorrangsweg op, de Oudenoord, en wordt aangereden door een te hard rijdende man in een BMW. De man is verzekerd bij Achmea. De primaire eis van de door het ongeval volledig arbeidsongeschikt geraakte vrouw is dat Achmea voor 100% aansprakelijk is voor haar schade.
Lees verder
Prinsjesdag met: Troonrede, Miljoenennota en Glazen Koets
Vandaag is het Prinsjesdag. Op Prinsjesdag spreekt Koning Willem-Alexander de Troonrede uit. Daarmee opent hij het nieuwe werkjaar van de Eerste en Tweede Kamer. Om kwart over drie vanmiddag biedt de minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan de Tweede Kamer aan.
Lees verder
Nomot: specialist in herstel van inbraakschade
Grote kans dat u Nomot kent als hersteller van interieur goederen. Maar wist u ook dat Nomot de meest uiteenlopende opstalschades herstelt? Het herstellen van bijvoorbeeld inbraakschades aan kozijnen is op dit moment zelfs de corebusiness op de Belgische markt.
Lees verder
MoneyView onderzoekt rechtsbijstand en AVP
MoneyView heeft zijn jaarlijkse ProductRating opgesteld voor rechtsbijstandverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP’s). Deze rating werkt met een systeem van één tot maximaal vijf sterren, en zijn te verdienen voor prijsstelling respectievelijk voorwaarden. Bij rechtsbijstand krijgt het product van volmachtbedrijf Lancyr vijf sterren op beide vlakken. Bij AVP geldt dit voor het product van Ohra.
Lees verder
Opkomende markten worden 'mobiele markten'
Uit de Sigma-studie 'Verzekering: waarde toevoegen aan ontwikkeling in opkomende markten' van het Swiss Re Institute blijkt dat het verzekeringsvolume in opkomende markten snel gestegen is, maar dat in die markten desondanks nog steeds sprake is van significante lacunes in de bescherming van burgers en bedrijven.
Lees verder
Solvabiliteit schadeverzekeringsmaatschappijen gemiddeld 167%
De solvabiliteit van de schadeverzekeringsmaatschappijen in ons land (exclusief zorg) ligt gemiddeld (gewogen gemiddelde) op 167%. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft dit recentelijk berekend op basis van de eerste officiële jaarcijfers van de verzekeringsmaatschappijen die gebaseerd zijn op de principes van Solvency II.
Lees verder
Branchemonitor Schadeherstel gaat in op trendbreuk
In 2014 is voor het eerst de 'Branchemonitor Schadeherstel' uitgebracht. Komend najaar komt een vervolg hierop. De Branchemonitor Schadeherstel is een initiatief van Automotive Insiders en Oude Essink Business-Advies. De langetermijntrend in het schadevolume is dalend. Daarbij komen de effecten van een trendbreuk, die het gevolg is van o.m. de veiligheidsvoorzieningen in auto's, het autonoom rijden, de demografische ontwikkelingen en het autodelen.
Lees verder
Benoeming bij FRISS in kader van gegevensbescherming
Curtis Bledsoe (43) is als Security & Data Protection Officer in dienst getreden bij FRISS. Bledsoe heeft een achtergrond in IT-security en privacy met ervaring in betaalkaarten, defensie, utilities, verzekeringen en de zorgsector.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716