Nieuwsoverzicht week 37
Auto Prof én AMT Live gaan gezamenlijke vakbeurzen houden
De vakbeurs Auto Prof en het kennisevenement AMT Live gaan de krachten bundelen en voegen beide evenementen samen. De eerste combi-editie is op 30 en 31 januari en 1 februari 2018 in Gorinchem. Auto Prof en AMT Live gaan een samenwerking aan voor minimaal drie jaar met intentie tot langer. Beide organisaties willen de markt één topevenement aanbieden in zowel Gorinchem als Hardenberg.
Lees verder
FOCWA: 'reisleider' in wereld schadeherstel
Brancheorganisatie FOCWA biedt aan haar leden een "reisgids met een duidelijke blik op de wereld van schadeherstel". De vereniging van schadeherstellers legt erin uit hoe ze haar leden ondersteunt op het gebied van techniek, kennisontwikkeling, juridische zaken, ondernemerschap en netwerk binnen de sector. Samen met de reisgids lanceert FOCWA ook een animatiefilm die dit verhaal beeldend brengt.
Lees verder
Verzekerde klimaatschade in ons land neemt kwart miljard toe
Extreme regenval en (mega)hagel gaan de komende decennia zorgen voor een nog forsere stijging van de schadelast bij woonhuizen, bedrijven en auto’s dan eerder gedacht. Nieuwe berekeningen laten zien dat – zonder maatregelen – de schade op auto-, opstal- en inboedelverzekeringen tot 2085 met ruim een kwart miljard euro per jaar toeneemt in het meest extreme klimaatscenario, aldus het Verbond van Verzekeraars, dat het rapport ‘Hoofd boven water – verzekeren van schade in een veranderend klimaat’ heeft uitgebracht.
Lees verder
Brancheregister brengt de schademarkt in beeld
In ons brancheregister vindt u alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt. Deze week NOMOT te NIEUWEGEIN in beeld.
Lees verder
Stichting Contactgroep Automatisering buigt zich over privacy
De Stichting Contactgroep Automatisering heeft gistermiddag in het kantoor van De Nationale Hypotheekbond te Diemen een 'Inspiratiesessie Privacy' gehouden. Professor Gerrit-Jan Zwenne was gastspreker en maakte duidelijk dat door de AVG die per mei 2018 gaat gelden er het nodige werk aan de winkel is voor de automatiseringsbedrijven in de assurantiebranche en de gebruikers van hun systemen.
Lees verder
Rocco Hoedemakers prolongeert 'Smart Repair' titel
Rocco Hoedemakers is opnieuw 'Smart Repair Hersteller' van het jaar geworden. Dit is een wedstrijd die georganiseerd wordt door Duurzaam Repareren. De winnaar is vanmiddag in Fort Wierickerschans in Bodegraven bekendgemaakt op het Schadeseminar van Automotive Insiders.
Lees verder
Gezocht: nieuwe AFM-bestuurder
AFM-bestuurder Femke de Vries vertrekt per 1 januari 2018 bij de AFM en treedt vanaf die datum als senior partner in dienst bij &samhoud consultancy. Zij wil een "meer ondernemende rol" vervullen. De Vries was de afgelopen 15 jaar actief in het financieel toezicht (zij werkte ook bij DNB) en sinds 2015 bestuurder bij de AFM. Zij blijft als bijzonder hoogleraar Toezicht verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Lees verder
In 10 jaar tijd: 28% minder beslissingen Openbaar Ministerie
​In 2016 nam het Openbaar Ministerie (OM) in 203 duizend zaken een beslissing, 28 procent minder dan in 2007. Ook strafrechters deden 28 procent minder misdrijfzaken af dan in 2007. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Lees verder
Krantz & Polak formeert team voor Sint Maarten
Eric Horssius van Krantz & Polak RESOLVE laat zich kritisch uit over de schade-afwikkeling op de Nederlandse eilanden in de Cariben na de storm Luis in 1995. "De slechte schade afwikkeling na orkaan Luis in 1995 heeft bij de meeste verzekerden een zeer wrange smaak achtergelaten en het vertrouwen dat het nu - als vanzelf - goedkomt is er niet", zegt jurist Horssius.
Lees verder
Smart Repair Hersteller 2017
'Smart Repair Hersteller' is een wedstrijd die georganiseerd wordt door Duurzaam Repareren. De winnaar wordt vanmiddag in Fort Wierickerschans in Bodegraven bekendgemaakt op het Schadeseminar van Automotive Insiders. Een van de kandidaten is titelverdediger Rocco Hoedemakers.
Lees verder
Duurzaamheid en klimaatverandering
Gastspreker op de bijeenkomst van Duurzaam Herstel was prof. dr. Salomon Kroonenberg. Hij hield een inleiding over 'duurzaamheid en klimaatverandering'. Hij benadrukte dat je je in deze context vragen kunt stellen over de ‘duur van duurzaamheid’.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716