Nieuwsbrief week 37
Paardenwagen passeert, remt hard en wordt achterop gereden
Een eigenares en bestuurster van een vrachtwagen van het merk MAN, bestemd voor paardentransport, passeert een DAF-vrachtwagen (verzekerd bij Achmea). De DAF botst vervolgens achterop de MAN. De vrouw stelt de eigenaar van de DAF aansprakelijk. Deze c.q. de verzekeraar wijst aansprakelijkheid af. Bestuurster van de paardenwagen is na het passeren bovenop de rem gaan staan.
Lees verder
Pilots gemeenten / corporaties Duurzaam Herstel
Duurzaam Herstel, het label dat herstelbedrijven mogen voeren als deze voldoen aan eisen ten aanzien van duurzaamheid, bestaat nu enkele jaren. Directeur Harry Filon is tevreden over de ontwikkeling in het afgelopen jaar (onder meer aansluiting van de nieuwe disciplines schildersbedrijven en vloerspecialisten), maar benoemt ook een verbeterpunt.
Lees verder
Hoe pakt u fraude in de letselschadepraktijk aan?
Fraude krijgt steeds meer aandacht bij letselzaken. Het aantal claims waarbij het vermoeden bestaat dat er wordt gefraudeerd neemt toe en de gevorderde schade is hoog. Toch is er vaak twijfel óf en hoe de zaak verder op te pakken. Fraude bij letselschade ligt immers uiterst gevoelig. De studiedag 'Fraude in de letselschadepraktijk' van Studiecentrum Kerckebosch op 9 november gaat hierop in.
Lees verder
Blockchain-prototype voor herverzekering
B3i heeft een volledig functioneel blockchain prototype ontwikkeld voor het administreren van herverzekeringstransacties. B3i staat voor 'Blockchain Insurance Industry Initiative' en is een samenwerking van vijftien internationaal opererende verzekeraars en herverzekeraars.
Lees verder
Kort door de bocht: mannen duurder voor autoverzekeraars
Vergelijkingssite en tussenpersoon hoyhoy heeft enkele feiten op een rij gezet naar aanleiding van claims die voortvloeien uit autoverzekeringen die via dit assurantiebedrijf zijn gesloten. De schadefrequentie bij vrouwen ligt 0,3% hoger dan bij mannen, maar de gemiddelde schade bij mannen ligt hoger, te weten 295 euro hoger op 2370 euro. Dit zijn enkele conclusies die hoyhoy trekt en via een persbericht verspreidt.
Lees verder
Spijkman divisievoorzitter Centraal Beheer
Albert Spijkman is per 15 september aanstaande benoemd tot divisievoorzitter van Centraal Beheer. Hij volgt Pieter Louter op, die recent is overgestapt naar Achmea Canada. Spijkman werkt sinds 2012 bij Achmea als groepsdirecteur Strategie, Marketing & Innovatie.
Lees verder
Young Insurance netwerkt en steekt licht op in De Lichtstad
Op 7, 8 en 9 september 2017 is Young InSurance met een groep van 32 jonge verzekeraars, schade-experts, verzekeringsmakelaars en advocaten naar Parijs gegaan om daar kennis te maken met elkaar en met de Franse verzekeringsmarkt. Young InSurance is een netwerkgroep voor ‘jongeren’ in de verzekeringsbranche en telt in Nederland ongeveer 2.000 leden.
Lees verder
Chinees tintje aan eerste Freek Vonk commercial
Reaal zet de populaire bioloog Freek Vonk in voor de nieuwe serie commercials. "De belangrijkste rol in de commercials is echter niet weggelegd voor de bekendste TV-bioloog van Nederland, maar voor zijn moeder: Saskia Vonk. Zonder haar is Freek nergens.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716