Nieuwsbrief week 36
Arntz | van Helden neemt Krijgsman over
Arntz | van Helden, onderdeel van Van Ameyde, heeft per 1 september 2017 Krijgsman Expertises | Taxaties overgenomen. De overeenkomst is op dezelfde datum ondertekend door René van Dijk, algemeen directeur van Arntz | van Helden, Carl Berends, CFO van Van Ameyde, Sjoerd Krijgsman en Priscilla Krijgsman-Ligtenberg, beiden directielid van Krijgsman Expertises | Taxaties.
Lees verder
Autoverzekeraar vermoedt enscenering; claimant vaker betrokken bij aanrijdingen
Een Rotterdamse automobilist in een Mercedes had op 7 december 2012 een aanrijding met een hem tegemoet komende SEAT, waarvan de bestuurder verzekerd was bij de Goudse. Volgens verzekeraar de Goudse was er sprake van een geënsceneerd ongeluk. Als WAM-verzekeraar weigert de Goudse de ruim zevenduizend euro te betalen aan tegenpartij. De automobilist in de Mercedes kruiste in hoger beroep de degens met de verzekeraar. In dit hoger beroep stelde het Gerechtshof Den Haag de verzekeraar in het gelijk.
Lees verder
Polygon kijkt tevreden terug op een succesvolle Amsterdam City Swim!
Op zondag 3 september sprongen er ruim 2600 mensen in het diepe voor ALS. Daaronder ook 12 Polygon collega’s die ruim 2 kilometer door Amsterdamse grachten zwommen om geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland. Wat een mooi evenement voor een belangrijk doel!
Lees verder
Schuur is 'ondergeschoven kindje' van inbraakpreventie
Vier op de tien Nederlanders beveiligen hun berging of schuur slecht. De gemiddelde waarde van de spullen die Nederlanders in hun schuur of (vrijstaande) berging opslaan (denk aan fietsen, gereedschap en tuinmeubelen) bedraagt ruim drieduizend euro. Uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) blijkt dat Nederlanders de beveiliging van hun bergruimte met een 5,8 beoordelen, terwijl ze de beveiliging van hun huis met 7,2 een ruime voldoende geven.
Lees verder
Omzet zakelijke dienstverlening stijgt met 5,6%
De omzet van de zakelijke dienstverleners steeg in het tweede kwartaal van 2017 met 5,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het eerste kwartaal nam de omzet nog met 6,9 procent toe. Dit meldt het CBS in de kwartaalmonitor zakelijke dienstverlening. Architecten boekten de hoogste groei.
Lees verder
Sterke fluctuaties in de UWV-premies
Er is voor een deel van de werkgevers sprake van forse stijgingen in de UWV-premies voor kortdurende ziekte (Ziektewet) en langdurige arbeidsongeschiktheid (WGA). Weliswaar blijven gemiddeld genomen de premies ongeveer gelijk, maar de sectorale en individuele premies verschillen sterk van elkaar. Zo stijgt de premie voor meer dan 250 werkgevers in het personenvervoer met meer dan een derde.
Lees verder
Nieuwe advocaat-generaal bij Hoge Raad
Mevrouw mr. M.L.C.C. Lückers wordt advocaat-generaal in het parket bij de Hoge Raad der Nederlanden. De ministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Blok van Veiligheid en Justitie. De benoeming gaat in per 1 januari 2018.
Lees verder
Vier-stappenplan voor cyberrisico's
Het internationale adviesbureau BDO heeft een white paper uitgebracht over cyberverzekeringen. Hierin benadrukt het bureau het belang voor bedrijven dat elk management het unieke risicoprofiel voor zijn bedrijf opstelt en dat het management prioriteit geeft aan het maken van een vier-stappenplan, dat als basis kan dienen in de gesprekken met verzekeraar of assurantiemakelaar bij het afsluiten van een cyberpolis.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716