Nieuwsoverzicht week 35
Combined ratio Belfius 86,8%
Tijdens het eerste halfjaar is het nettoresultaat van de Belgische bank/verzekeraar Belfius sterk gestegen: na belastingen met 45% tot 361 miljoen euro. De Cost-Income ratio bedraagt 58,3%, een verdere verbetering met 6% ten opzichte van de eerste jaarhelft 2016.
Lees verder
Sprinklerbedrijf Aqua+ viert 40-jarig bestaan
Aqua+ Sprinklersystemen in Goor bestaat veertig jaar. Het bedrijfsjubileum wordt op donderdag 14 september gevierd. Het bedrijf heeft bijna 200 medewerkers. Naast de hoofdvestiging in Goor heeft Aqua+ ook vestigingen in Mijdrecht, Klazienaveen en Berlicum.
Lees verder
Dreigt autoschadeherstel onbetaalbaar te worden?
Hoe houden we schadeherstel werkbaar en betaalbaar? Dat is het thema van het tweede BOVAG Autoschadeseminar, dat dit jaar plaatsvindt op 26 september. Tot de sprekers horen Tesla, Thatcham en Innovam.
Lees verder
NL-startups domineren insurtech bij Europese fintech-awards
De Nederlandse insurtech startup InsureApp is bij de European FinTech Awards in de categorie insurtech doorgedrongen tot de laatste drie finalisten. Op 27 september zal het bedrijf in Brussel moeten pitchen. Hoe dan ook zal er een Nederlandse winnaar uitkomen, want ook de andere twee finalisten zijn Nederlandse startups, te weten Gavin en Openclaims.
Lees verder
Brancheregister brengt de schademarkt in beeld
In ons brancheregister vindt u alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt. Deze week RECONDITIONERINGSGROEP NEDERLAND vestiging Geldermalsen in beeld.
Lees verder
Nederlandse 'virtuele munt' in wereld van 1000 'coins'
Triaconta is een Nederlands bedrijf dat een cryptomunt op de markt wil brengen, CombiCoin, die een combinatie is van 30 cryptomunten. Het bekendste voorbeeld van een cryptomunt is de Bitcoin. Bij deze virtuele valuta wordt gebruikgemaakt van de blockchain technologie.
Lees verder
RISK brengt 'inkomen' onder bij Turien en krijgt volmacht Ansvar
RISK Verzekeringen in Nieuwegein en Turien & Co. Assuradeuren in Alkmaar hebben besloten met elkaar een strategische samenwerking aan te gaan voor inkomensverzekeringen. Beide partijen werken inmiddels ook aan de volgende stap in samenwerking: binnenkort verstrekt het aan Turien & Co. gelieerde Ansvar aan RISK een volmacht.
Lees verder
Automotive Inspiration Day
Aanstaande donderdag 7 september vindt in Amsterdam in "B. Amsterdam" de Automotive Inspiration Day plaats. "Een sprankelende dag met verrassende sprekers uit alle hoeken van het bedrijfsleven behalve uit de autobranche. Speciaal voor directieleden en managers in de autobranche", schrijven de organisatoren.
Lees verder
Allianz stapt in Nigeriaanse groeimarkt
Allianz heeft een overeenkomst voor een overname gesloten in Afrika. In Nigeria wordt het bedrijf Ensure Insurance Plc. overgenomen. Dankzij deze acquisitie zal de verzekeraar aanwezig zijn in zeventien landen van dit werelddeel.
Lees verder
Afwijzing letselclaim door nieuwe feiten docu?
Een man ondergaat drie heupoperaties. Er is sprake van medische fouten van een ziekenhuis en letselschade. Hij werkt aan een nieuwe loopbaan als trainer en volgt daartoe nogal 'extreme' trainingen. Het ziekenhuis, dat aansprakelijkheid heeft erkend, vindt dat de documentaire een ander licht werpt op de beperkingen van de benadeelde en vindt afwijzing van de schade op haar plaats. De rechtbank vindt van niet, maar wil wel nieuw onderzoek van de feiten.
Lees verder
Zes nominaties Duurzaamheid Award; stem mee
De nominaties voor de 'Rob Insinger Duurzaamheid Award 2017' zijn bekend. Dat zijn Polygon Nederland B.V., Koers Groep B.V., Larsa Group, Belfor Nederland B.V., 3M Nederland B.V. en Swinkels Glas. Bedrijven, initiatieven, producten en innovaties die een excellent voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid, konden zich in de afgelopen periode opgeven voor de eerste editie van deze award.
Lees verder
NVGA en SAR introduceren het Register Gevolmachtigd Agent (RGA)
In de zomer van 2016 besloot de minister van Financiƫn de volmachtmodule niet meer op te nemen in het Wft-vakbekwaamheidsbouwwerk. De NVGA heeft vanaf dat moment gewerkt aan een zelfreguleringstraject.
Lees verder
Zorgverzekeraars verhalen op fraudeurs
Zorgverzekeraars hebben gezamenlijk afgesproken de kosten van fraudeonderzoeken voortaan te verhalen op de fraudeurs. Om ervoor te zorgen dat alle zorgverzekeraars dezelfde werkwijze hanteren, is het terugvorderen van fraudeonderzoekskosten toegevoegd aan de zogenaamde maatregelenrichtlijn.
Lees verder
Gouden uitdeukhamer Focwa na halve eeuw autospuiten
Vijftig jaar geleden startte Henk van den Boomen (65) zijn loopbaan als autospuiter. Afgelopen vrijdag zette Autoschade Groeneveld uit Eindhoven hem in de bloemetjes tijdens een afscheidsreceptie. Als blijk van waardering voor zijn uitzonderlijke prestatie ontving Henk van den Boomen de gouden uitdeukhamer uit handen van Brecht Grieten van de FOCWA.
Lees verder
Broodfondsen: mini-onderlingen voor het arbeidsongeschiktheidsrisico
De VPRO besteedt aanstaande zondagavond (21.05 uur, NPO2) in het programma Tegenlicht aandacht aan het 'broodfonds'. Met zo'n fonds verzekeren zzp'ers zich onderling voor hun arbeidsongeschiktheidsrisico.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716