Nieuwsbrief week 35
Documentaire werpt ander licht op beperkingen benadeelde; afwijzing letselschadeclaim?
Een man ondergaat drie heupoperaties. Er is sprake van medische fouten van een ziekenhuis en letselschade. Hij werkt aan een nieuwe loopbaan als trainer en volgt daartoe nogal 'extreme' trainingen. Het ziekenhuis, dat aansprakelijkheid heeft erkend, vindt dat de documentaire een ander licht werpt op de beperkingen van de benadeelde en vindt afwijzing van de schade op haar plaats. De rechtbank vindt van niet, maar wil wel nieuw onderzoek van de feiten.
Lees verder
Zes nominaties Duurzaamheid Award; stem mee
De nominaties voor de 'Rob Insinger Duurzaamheid Award 2017' zijn bekend. Dat zijn Polygon Nederland B.V., Koers Groep B.V., Larsa Group, Belfor Nederland B.V., 3M Nederland B.V. en Swinkels Glas. Bedrijven, initiatieven, producten en innovaties die een excellent voorbeeld zijn op gebied van duurzaamheid, konden zich in de afgelopen periode opgeven voor de eerste editie van deze award.
Lees verder
Onderzoek naar uitbreiding distributiekanalen
Om te groeien zijn verzekeraars steeds meer overgegaan op ‘multi-channel’ distributie. Keerzijde ervan is dat de complexiteit van het ‘channel-management’ is toegenomen. Nieuwe factor hierin is de opkomst van insurtech-startups. Het bureau Celent onderzoekt internationaal het 'heruitvinden' van de distributie, 'Reinventing Distribution'.
Lees verder
Drietal finalisten 'Autobedrijf van het Jaar'
De autobedrijven Pals & Van Tilburg uit Marknesse (Flevoland), Geert Stevering uit Ulft (Gelderland) en Tjeerdsma uit Nieuw-Weerdinge (Drenthe) zijn de drie finalisten van de verkiezing Autobedrijf van het Jaar 2017-2018. De drie ondernemingen strijden op 3 oktober tijdens het Jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven in Barneveld om de uitverkiezing.
Lees verder
Schade Magazine nummer 4 vandaag verschenen
Vandaag ligt Schade Magazine nummer 4 bij de abonnees in de brievenbus, met daarin een verslag van het jaarcongres over de aanpak van verzekeringsfraude, een artikel over het probleem van broei bij recyclingbedrijven, aandacht voor het specialisme van de taxatie van bomen en nog veel meer artikelen.
Lees verder
Zorgverzekeraars verhalen op fraudeurs
Zorgverzekeraars hebben gezamenlijk afgesproken de kosten van fraudeonderzoeken voortaan te verhalen op de fraudeurs. Om ervoor te zorgen dat alle zorgverzekeraars dezelfde werkwijze hanteren, is het terugvorderen van fraudeonderzoekskosten toegevoegd aan de zogenaamde maatregelenrichtlijn.
Lees verder
Directe schade 'fipronil' 33 miljoen euro
Supermarkten hebben met de verkoop van eieren in de derde week van augustus 3% meer omgezet dan een jaar eerder. Daarmee komt het niveau van de weekomzet weer uit rond het niveau van voor de ontdekking van fipronil in sommige eieren. Dat meldt het CBS. De directe schade voor pluimveebedrijven wordt door Wageningen Economic Research op 33 miljoen euro geschat.
Lees verder
Copyright 2019 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716