Nieuwsoverzicht week 34
AFM legt Van der Aa in Enschede dwangsom op
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een last onder dwangsom van € 2.000 per dag opgelegd aan Van der Aa Assurantiën in Enschede. De last is opgelegd omdat Van der Aa niet voldoet aan informatieverzoeken van de AFM.
Lees verder
Amfibisch transportschip gaat piraterij bestrijden
Het amfibisch transportschip van de Koninklijke Marine 'Zijner Majesteits Rotterdam' vertrekt op zondag 27 augustus uit de haven van Den Helder om mee te doen aan de antipiraterijmissie 'Atalanta'. Operatie Atalanta is een door de EU geleide missie en richt zich op het terugdringen van piraterij voor de kust van Somalië.
Lees verder
AFM zet risico's van 'virtueel geld' op een rij
Bitcoin is de bekendste virtuele valuta. Een andere is Ethereum. Maar er bestaan inmiddels vele honderden van die virtuele valuta's ook wel aangeduid als cryptocurrencies of kortweg als 'coins'. Toezichthouder AFM heeft in een bericht risico's op een rij gezet.
Lees verder
Onderzoek naar scheepvaartongevallen
Op 17 maart 2017 verongelukte een bemanningslid op de Noordzee (in Denemarken) aan boord van een Nederlandse sleephopperzuiger (foto). Het bemanningslid kwam in het ruim terecht dat met water gevuld was en verdronk. De Onderzoeksraad voor Veiligheid meldt een onderzoek te hebben ingesteld naar het fatale ongeval.
Lees verder
Daling faillissementen in ontwikkelde markten zet door
Kredietverzekeraar Atradius voorspelt in zijn nieuwste faillissementsvooruitzichten voor 2017 een daling van het aantal faillissementen in ontwikkelde markten met 3 procent ten opzichte van 2016. Voor 2018 wordt een verdere daling van 2 procent voorzien. Voor Nederland wordt een daling van 20 procent in 2017 voorspeld, die afvlakt naar 5 procent in 2018.
Lees verder
Wat betekent klimaatverandering voor schadebranche?
Op donderdag 28 september a.s. houdt Polygon op het hoofdkantoor aan de J. Keplerweg 4 in Alphen aan den Rijn een klantendag. Daarin worden de relaties meegenomen in de wereld van klimaatverandering, weerextremen en duurzaamheid.
Lees verder
Bewapening tegen fraude; FRAUDtalks
FRISS houdt op donderdagmiddag 21 september aanstaande voor de tweede maal de bijeenkomst 'FRAUDtalks' in het Nationaal Militair Museum in Soest. Zeven sprekers zullen onder leiding van dagvoorzitter Dick Berlijn presentaties geven.
Lees verder
Van 'onderzoeken veiligheid Schiphol' tot 'bijna botsing met drone'
Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft de 'kwartaalrapportage Luchtvaart tweede kwartaal 2017' uitgebracht. Hierin staat informatie over alle ernstige incidenten en ongevallen met luchtvaartuigen die in het tweede kwartaal van 2017 zijn gemeld aan de Onderzoeksraad, de onderzoeken die zijn gestart en welke rapporten zijn gepubliceerd.
Lees verder
ActivaSZ nieuw label van Acture
Acture, private uitvoerder van sociale zekerheid, heeft zijn bedrijfsactiviteiten gesplitst. Onder de naam 'Acture' blijft het bedrijf zich richten op het begeleiden van zieke ex-werknemers in de uitzendsector. Onder het nieuwe label 'ActivaSZ' richt men zich specifiek op andere bedrijfssectoren in Nederland.
Lees verder
Brancheregister brengt de schademarkt in beeld
In ons brancheregister vindt u alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt. Deze week NAUTISCH ADVIESBUREAU DIRK VAN DER ZEE in beeld.
Lees verder
Automatiseringsbedrijven studeren op 'Gegevensbescherming'
De Stichting Contactgroep Automatisering houdt op woensdag 13 september 2017 in Diemen een 'Inspiratiesessie Privacy'. Gerrit-Jan Zwenne, Hoogleraar 'Recht in de Informatiemaatschappij' aan de Universiteit Leiden, is gastspreker. Op deze informatiebijeenkomst staat centraal welke consequenties de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft voor aanbieders van advies en vergelijkingssoftware.
Lees verder
Reflex zoekt een kei op gebied van assurantie-administratie
Ben jij een kei op het gebied van assurantie-administratie? Voor onze opdrachtgever, een assuradeur in de Randstad, zoeken wij zo'n kei, die bovendien de administratie kan coördineren. Het accent ligt op bedrijfsmatige verzekeringen, waaronder veel brandverzekeringen en transportverzekeringen. Zowel beurs, volmacht als provinciaal. De assurantie-administratie maakt gebruik van Anva.
Lees verder
Copyright 2019 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716