Nieuwsbrief week 34
Onderzoek autopolis: 'aanrijding wild' en 'dekkingsverlaging'
Bij autoverzekeringen verlagen van de dekking van volledig casco (VC) naar beperkt casco (BC) levert een gemiddelde premiebesparing op van 46%. Overstappen van BC naar een wettelijke aansprakelijkheidsdekking (WA) levert gemiddeld een premiebesparing op van circa 20%. Dat concludeert onderzoeksbureau MoneyView op basis van 15 miljoen vergelijkingen op zowel prijs als belangrijkste voorwaarden van in Nederland verkrijgbare autoverzekeringen.
Lees verder
44 miljard dollar schade door catastrofes
Voorlopige schattingen door het Swiss Re Institute spreken van een totaal economisch verlies door catastrofes (natuurlijke en met menselijke oorzaak) over het eerste halfjaar van 2017 van 44 miljard US dollar. Dat is significant lager dan de 117 miljard dollar over het eerste halfjaar van 2016.
Lees verder
Opnieuw branden in Botlek; communicatie overheid hapert
Gisteravond is ongeveer tussen negen en halftien brand uitgebroken (eerste melding om 21.26 uur) bij de Esso-raffinaderij in de Botlek in Rotterdam. De 'middelbrand' werd opgeschaald naar grote brand (GRIP 1) en daarna wegens de forse rookontwikkeling naar zeer grote brand (GRIP 2). Om ongeveer kwart over elf werd het sein 'brand meester' gegeven.
Lees verder
Niet-gebruiken chatbots is groter risico dan 'early adoption'
Wat betekenen chatbots voor de verzekeringsbranche? Die vraag staat centraal in het rapport 'Insurance Chatbots, a market scan' door Michael Fitzgerald en Mohammed Mahfuz van het bureau Celent (onderdeel van Oliver Wyman / Marsh & McLennan Companies).
Lees verder
Bewapening tegen fraude; FRAUDtalks
FRISS houdt op donderdagmiddag 21 september aanstaande voor de tweede maal de bijeenkomst 'FRAUDtalks' in het Nationaal Militair Museum in Soest. Zeven sprekers zullen onder leiding van dagvoorzitter Dick Berlijn presentaties geven.
Lees verder
Automatiseringsbedrijven studeren op 'Gegevensbescherming'
De Stichting Contactgroep Automatisering houdt op woensdag 13 september 2017 in Diemen een 'Inspiratiesessie Privacy'. Gerrit-Jan Zwenne, Hoogleraar 'Recht in de Informatiemaatschappij' aan de Universiteit Leiden, is gastspreker. Op deze informatiebijeenkomst staat centraal welke consequenties de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft voor aanbieders van advies en vergelijkingssoftware.
Lees verder
Copyright 2019 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716