Nieuwsbrief week 28
Medische kosten ligfietser na botsing met bestelbus
In 2015 vond omstreeks kwart voor acht in de ochtend een aanrijding tussen een ligfiets en een bestelbus plaats. Buiten de bebouwde kom reed de bestelbus (met aanhanger) de bocht naar links in. De ligfiets kwam uit tegengestelde richting de bocht in. Beide voertuigen kwamen in de bocht met elkaar in botsing. In het geding is of de zorgverzekeraar van de fietser voor 100% van de gemaakte medische kosten regres kan plegen op de autoverzekeraar.
Lees verder
Achterop de fiets zittende vriendin wordt verkeersfout verweten
Een bij haar vriend achterop de fiets zittende vrouw wordt aangereden door een personenauto en raakt hierbij zeer ernstig gewond. De zorgverzekeraar van de aangereden vrouw pleegt regres bij de autoverzekeraar. De autoverzekeraar wil niet alle schade van de zorgverzekeraar vergoeden, omdat de fietser drugs gebruikt zou hebben en het achterop stappen door de vriendin als verkeersfout aangemerkt kan worden.
Lees verder
Kooistra Opkopers, voor al uw schadegoederen!
Kooistra Opkopers uit Dokkum werkt al meer dan 40 jaar voor de schadewereld. Epie Kooistra vormde tot voor kort het vertrouwde gezicht van de onderneming. Enige tijd geleden is zijn zoon Ymo als tweede eigenaar in het bedrijf gekomen. Met jarenlange ervaring en dezelfde werkwijze als zijn vader heeft deze nuchtere Fries inmiddels zijn sporen meer dan verdiend. Samen bedienen zij de markt voor het opkopen van schadegoederen na water-, rook- en transportschade.
Lees verder
DNB-directeur Else Bos kan bijna 4 ton verdienen
Drs. Else Bos treedt per 1 juli 2018 toe tot de directie van De Nederlandsche Bank (DNB). Ze wordt als Voorzitter Toezicht eerstverantwoordelijk voor het toezichtbeleid van DNB. Haar portefeuille zal bestaan uit Toezicht Beleid, Toezicht Pensioenen en Toezicht Verzekeringen. Zij gaat méér salaris ontvangen dan gebruikelijk voor een dergelijke ambtelijke topfunctie.
Lees verder
Duurzaam Repareren ook voor glasrecycling en roetfilters
De Stichting Duurzaam Repareren bestaat in 2017 vijf jaar. Inmiddels hangt er een bordje van het keurmerk Duurzaam Repareren of van een van de andere keurmerken van de stichting bij zo’n 3000 bedrijven. Een nieuw keurmerk wordt ontwikkeld, te weten met betrekking tot het vervangen en reinigen van roetfilters. Met betrekking tot glasrecycling gaat volgende maand een pilot van start.
Lees verder
Connect en Licent gestart met Postex-implementatie
Postex Nederland B.V. meldt vandaag dat zowel Connect Assuradeuren als Coöperatie Licent is gestart met de implementatie van de Postex-toepassing. Beide bedrijven worden daarbij geassisteerd door het consultancybedrijf Grijpma AsG.
Lees verder
Opbrengst autowasstraat BELFOR voor ALS
BELFOR opent iedere donderdag in september op alle vestigingen, van 12.00 tot 16.00 uur, een tijdelijke autowasstraat om geld in te zamelen in de strijd tegen ALS. Het team van BELFOR is een van de deelnemers aan het ALS Crawford volleybaltoernooi dat op donderdag 12 oktober in The Beach in Aalsmeer wordt gehouden
Lees verder
Brancheregister brengt schademarkt in beeld
In ons Brancheregister vindt u praktisch alle bedrijven die er toe doen in de schademarkt. Deze week CONTEXT international in beeld.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716