Nieuwsbrief week 27
63% huiverig voor samenwerking insurtech
86% van de verzekeraars ziet zijn omzet in gevaar komen door nieuwe technologieën in de sector. Het merendeel wil daarom in de zogenoemde insurtech investeren. Toch is 63% huiverig om met startups samen te werken, uit bezorgdheid over regulering en dataprivacy. 45% van de verzekeraars werkt op dit moment samen met insurtech-bedrijven.
Lees verder
App voor veilig vliegen met drones
a.s.r. introduceert de 'Vlieg Veilig app'. Deze gratis app geeft onder meer aan waar binnen Nederland wel en niet mag worden gevlogen met een drone. De app is nu nog alleen beschikbaar voor iPhones, maar zal dit najaar ook voor Androidtoestellen worden aangeboden.
Lees verder
Dolmans met RZ-ECOSEAL genomineerd voor de Golden Service Awards
Brand komt regelmatig voor in de horeca keuken, ongeveer 95% wordt veroorzaakt door vetkanaal brand. Het product RZ-ECOSEAL van Dolmans Calamiteiten Diensten, recentelijk genomineerd door de Golden Service Awards, heeft een preventieve oplossing tegen vetkanaal branden. Door deze coating aan te brengen worden de vetkanalen geseald. Dit is een waterdichte en brandveilige oplossing voor onder andere vervuilde vetafzuigsystemen.
Lees verder
OBEG nieuwe naam Overtoom Brand Expertise
Overtoom Brand Expertise, het bedrijf van Erik Overtoom dat sinds 2011 in binnen- en buitenland onafhankelijke brandonderzoeken verricht, heeft per 1 juli jongstleden de naam gewijzigd in OBEG. Dat staat voor Overtoom Brand Expertise Groep.
Lees verder
Bovengrondse netten én aansluitingen in kaart
Minister Kamp van Economische Zaken heeft eind vorige maand een wetswijziging ingediend bij de Tweede Kamer, die netbeheerders verplicht ook informatie over alle aansluitingen van woningen en bedrijven inzichtelijk te maken. Deze wetswijziging moet opgenomen worden in de WION. Deze 'Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten' moet bovendien worden uitgebouwd tot een 'Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten' (WIBON).
Lees verder
Zwitserse expansie in Brazilië
Swiss Re Corporate Solutions, het onderdeel van de Zwitserse herverzekeraar dat als directe verzekeraar van grote bedrijfsmatige risico's optreedt, is in Brazilië een joint venture aangegaan met de verzekeraar Bradesco Seguros. De portefeuille van bedrijfsmatige grote risico's van Bradesco Seguros is ingebracht in de portefeuille van Swiss Re Corporate Solutions Brasil Seguros S.A. (SRCSB).
Lees verder
Praatpaal weg als wegmeubilair
Na 57 jaar verdwijnt de 'praatpaal' uit het Nederlandse wegennet. Vanaf 1 juli gaat Rijkswaterstaat alle palen verwijderen. "Omdat een hoop automobilisten met pech weer op weg zijn geholpen met hulp van de praatpaal, kan dat niet onopgemerkt voorbij gaan", vindt autoverzekeraar Allsecur, die het verdwijnen van de praatpaal aangrijpt voor een commerciële actie.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716