Nieuwsbrief week 26
Casus brand in OK, veiligheid in ziekenhuizen kan beter
Bij acht van de tien ziekenhuizen is de veiligheidssituatie anno 2017 minder goed dan deze in 2006 was in het ziekenhuis in Almelo waar - bij een brand in een operatiekamer - de op de operatietafel liggende patiënt door de brand om het leven kwam. Dat is de mening van Arie van Alphen (68) die ten tijde van de fatale brand (op interim basis) voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis was.
Lees verder
Audatex: gemiddeld schadebedrag 1237 euro
In mei 2017 zijn bijna 91 duizend autoschade-analyses op basis van Audatex-calculaties gemaakt. Dat zijn er 23% meer dan in april 2017 en 8% meer dan in mei 2016. Het gemiddeld schadebedrag was 1237,40 euro (1238,82 euro de maand ervoor).
Lees verder
Een schroeischade is door Nomot zo hersteld
Wekelijks ontvangt de verzekeraar tientallen meldingen van schroeischades aan inboedel- en opstalartikelen. Het aanrechtblad bleek namelijk niet bestand tegen de hete pan. En de gevallen sigaret heeft een gat in de bank veroorzaakt. Gelukkig is herstel van schroeischades door Nomot zó geregeld.
Lees verder
Serviceprovider SUREbusiness doorbreekt grens
SUREbusiness, serviceprovider en volmachtbedrijf op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen, meldt afgelopen week de grens van 200 deelnemers te hebben gepasseerd. Levent Türkmen, algemeen directeur SUREbusiness, startte in 2015 met de voorbereidingen voor deze gespecialiseerde serviceprovider.
Lees verder
Calamiteit: naast schade- ook communicatie-expert benoemen?
Vanderwal & Joosten (VWJ) heeft de traditionele Midsummer BBQ gehouden voor zijn relaties. Ditmaal was voor een nieuwe locatie gekozen: Down Under, een beachclub in Nieuwegein, aan een plas met strand en sportieve activiteiten.
Lees verder
Verplichte gasaansluiting nieuwbouw vervalt
​De wettelijke verplichting om nieuwbouwwoningen aan te laten sluiten op het gasnet komt per 1 januari 2018 te vervallen. Het kabinet wil hiermee de CO2-uitstoot (moet in 2050 bijna nul zijn) terugdringen. Minister van Economische Zaken Henk Kamp heeft hiervoor vandaag een wetswijziging naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees verder
Brancheregister brengt schademarkt in beeld
In ons Brancheregister vindt u praktisch alle bedrijven die relevant zijn voor de schadebranche. Ook JBL&G (Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht) is nu toegevoegd.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716