Nieuwsoverzicht week 25
Kifid: NN schiet tekort in informatieplicht; schade moet nog bepaald worden
In maart 2016 heeft de Geschillencommissie van Kifid in een klacht van een consument tegen Nationale-Nederlanden geoordeeld dat de verzekeraar bij de totstandkoming van de beleggingsverzekering is tekortgeschoten in haar informatieplicht.
Lees verder
Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige
De Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige (leergang 18) start op woensdag 13 september 2017. Doelstelling van deze opleiding is deskundigen door middel van een opleiding van ca. een half jaar vertrouwd te maken met de beginselen van het procesrecht en kennis te laten maken met het juridische jargon en de denkwereld achter de rechtswetenschap. De deskundige moet na voltooiing van de opleiding in staat zijn bij het optreden in rechte binnen juridische kaders te kunnen denken en vanuit die invalshoek zijn deskundigenbericht te kunnen opstellen.
Lees verder
Matroos raakt bekneld tussen twee containers
Op woensdag 18 mei 2016 kwam een bemanningslid aan boord van het containerschip Alma om het leven tijdens het laden van containers. Het schip lag in de haven van Moerdijk. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft een onderzoek uitgevoerd. Het rapport is vandaag gepubliceerd. Het beschrijft de toedracht van het fatale ongeval en de directe en achterliggende oorzaken. Het rapport sluit af met conclusies die uit dit voorval naar voren komen.     
Lees verder
28% heeft angst slachtoffer aanslag te worden
41,5% van de volwassen Nederlanders denkt dat de kans op een terroristische aanslag in Nederland groot is. 68,7% zegt zich wel eens zorgen te maken over een mogelijke terroristische aanslag in Nederland. 28,1% heeft zorgen om daar zelf slachtoffer van te worden. Dit blijkt uit een door de CBS uitgevoerde enquête.
Lees verder
Van hagelbui tot herstel in 5 stappen
Vandaag is het precies een jaar geleden dat de hagelcalamiteit zich voordeed, die vooral in het oosten van Noord-Brabant voor veel schade zorgde. Goed getimed brengt CED vandaag een persbericht uit om de vijfstappen aanpak bij een calamiteit onder de aandacht te brengen.
Lees verder
Sterke premiestijging woonhuisopstal
Onderzoeksbureau MoneyView heet een onderzoeksrapport uitgebracht over woonverzekeringen. Daarin wordt geconcludeerd dat zowel 'allrisk' dekking bij opstalverzekeringen als bij inboedelverzekeringen duurder is geworden, waarbij de premiestijging bij opstal bijna twee keer zo hoog uitkomt als bij inboedel.
Lees verder
Eerste drie partijen geveild via Saltrex
Begin 2016 heeft mr. Michael Hajdasinski het bedrijf Saltrex BV opgericht, samen met investeerder Ventures One. Deze startup heeft tot doel online veilingen te bieden aan bedrijfsmatige verkopers en kopers voor schadepartijen en restpartijen. Na ruim een jaar ontwikkelen, werd eind maart 2017 het bedrijf officieel gelanceerd. Recent zijn de eerste partijen verkocht, zo meldt het bedrijf.
Lees verder
Aanpassingen doorgevoerd in RekenProgramma
De overheid heeft de nieuwe bedragen voor de sociale verzekeringen gepubliceerd die gelden per 1 juli 2017. Het RekenBureau heeft de aanpassingen doorgevoerd in het door dit bureau geboden RekenProgramma.
Lees verder
AssurMada op Lloyd's met blik op scheepsbel Lutine
De crew en sponsors van de AssurMada hadden zich geen toepasselijker excursie kunnen voorstellen dan een bezoek aan Lloyd's of London, het hart van o.m. de mondiale 'marine insurance'.
Lees verder
Verbondsdirecteur in adviesraad Aplaza
Leo de Boer (directeur Schade en Algemene Beleidszaken van het Verbond van Verzekeraars) zal per 1 juli aanstaande toetreden tot de Raad van Advies van Aplaza bv.
Lees verder
Betsie Insinger reikt eerste award uit
Vorig jaar werd op het netwerkevenement van Duurzaam Herstel, dat in Den Haag Kijkduin (foto) voor aanvang van de zomervakanties plaatsvond, de Rob Insinger Duurzaamheidsaward gelanceerd. Dit jaar vindt het netwerkevenement na de zomervakanties plaats, op 7 september, in strandtent Habana. Betsie Insinger, de weduwe van Rob Insinger, zal deze eerste editie van de prijs persoonlijk uitreiken.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716