Nieuwsbrief week 25
Met lekke band op wisselstrook gestopt, uitgestapt en aangereden
Een Belgische automobilist heeft een lekke band op de snelweg in de buurt van Bergen op Zoom. Benadeelde heeft - in oktober 2011 in het donker in de ochtendspits - zijn auto vanwege de lekke band op de zogenaamde wisselrijstrook van de snelweg tot stilstand gebracht en is naar de achterkant van zijn auto gelopen om zijn gevarendriehoek te pakken. Hij wordt hierbij aangereden en loopt zwaar letsel op. Hij heeft de bestuurster die hem heeft aangereden aansprakelijk gesteld.
Lees verder
70% motorrijders op weg zonder schadeformulier
68% van de consumenten met een auto heeft altijd een Europees schadeformulier in de auto liggen. 30% van de motorrijders heeft op de motor altijd zo'n schadeformulier bij zich. Dat blijkt uit een door 112Schade.nl gehouden enquĂȘte. Het bedrijf heeft een online schadeformulier voor de smartphone gelanceerd onder de naam Schade App.
Lees verder
Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige
De Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige (leergang 18) start op woensdag 13 september 2017. Doelstelling van deze opleiding is deskundigen door middel van een opleiding van ca. een half jaar vertrouwd te maken met de beginselen van het procesrecht en kennis te laten maken met het juridische jargon en de denkwereld achter de rechtswetenschap. De deskundige moet na voltooiing van de opleiding in staat zijn bij het optreden in rechte binnen juridische kaders te kunnen denken en vanuit die invalshoek zijn deskundigenbericht te kunnen opstellen.
Lees verder
AssurMada verovert the City
De elf boten van de AssurMada hebben maandag rond het middaguur de ankers in de haven aan de Engelse kust gelost, om nog even op volle zee van de verkoeling te genieten. Wat rondjes gevaren op de motor, want bij onze overburen was het windstil. Daarna werd bij opkomend tij, pas in de loop van de middag, de Theems op gekoerst richting the City.
Lees verder
Betsie Insinger reikt eerste award uit
Vorig jaar werd op het netwerkevenement van Duurzaam Herstel, dat in Den Haag (Kijkduin) voor aanvang van de zomervakanties plaatsvond, de Rob Insinger Duurzaamheidsaward gelanceerd. Dit jaar vindt het netwerkevenement na de zomervakanties plaats, op 7 september, in strandtent Habana. Betsie Insinger, de weduwe van Rob Insinger, zal deze eerste editie van de prijs persoonlijk uitreiken.
Lees verder
Eerste drie partijen geveild via Saltrex
Begin 2016 heeft mr. Michael Hajdasinski het bedrijf Saltrex BV opgericht, samen met investeerder Ventures One. Deze startup heeft tot doel online veilingen te bieden aan bedrijfsmatige verkopers en kopers voor schadepartijen en restpartijen. Na ruim een jaar ontwikkelen, werd eind maart 2017 het bedrijf officieel gelanceerd. Recent zijn de eerste partijen verkocht, zo meldt het bedrijf.
Lees verder
Daglonen uitkeringen en minimumloon met 0,89% verhoogd
Op 15 juni heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de rekenregels gepubliceerd die gelden per 1 juli 2017. Het afgeronde (bruto)minimumloon wordt per 1 juli aanstaande met 0,89% verhoogd. De daglonen van de uitkeringen WAO/WIA, WW en ZW zullen per 1 juli aanstaande eveneens met dat percentage worden verhoogd.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716