Nieuwsoverzicht week 24
VerzekeraarsInBeeld rangschikt 48 verzekeraars
Consumenten zijn dit jaar beter te spreken over de klantbediening van hun verzekeraar dan in 2016. Dat blijkt uit de tweede editie van ‘VerzekeraarsInBeeld’, een onafhankelijk onderzoek dat uitgevoerd is door Kantar TNS in opdracht van het Verbond van Verzekeraars, naar de klantgerichtheid van 48 verzekeraars.
Lees verder
Robin Roest van CED Repair wint prijs
Robin Roest, operationeel manager van CED Repair, is door het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK) uitgeroepen tot Business Improvement Manager van het Jaar.
Lees verder
Rechters voelen zich onafhankelijk
Nederlandse rechters vinden dat ze zeer onafhankelijk hun werk kunnen doen. Als ze deze onafhankelijkheid een rapportcijfer geven, is dat een ruime 9. Dit blijkt uit onderzoek door het Europese netwerk van Raden voor de rechtspraak (ENCJ).
Lees verder
CEO-wisseling bij Swiss Re Corporate Solutions
Bij Swiss Re Corporate Solutions wordt Fred Kleiterp per begin van juli 2017 CEO voor Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Hij volgt hiermee Tony Buckle op.
Lees verder
Technisch resultaat schadebranche in het rood
Het Verbond van Verzekeraars heeft vandaag het 'Financieel jaarverslag verzekeringsbranche 2016' uitgebracht. Nederlandse verzekeraars hebben in 2016 circa 1,5 miljoen schades aan voertuigen en woningen verwerkt (bijna 40.000 inbraken, 100.000 brandschades, 300.000 waterschades en een miljoen schades aan voertuigen).
Lees verder
De 'brandweerman': in 5% van gevallen vrouw
Op 1 januari 2017 waren in Nederland 27,7 duizend personen voor de brandweer aan het werk. Dat is bijna evenveel als een jaar eerder. Daarmee lijkt de daling van het aantal personeelsleden bij de brandweer van de afgelopen jaren afgevlakt. In zeven jaar tijd is het aantal medewerkers met 11 procent afgenomen. Van de brandweerlieden is circa 5% vrouw. Dit meldt het CBS.
Lees verder
Verbond: meer afschrijvingslijsten openbaar
Verzekeraars hanteren bij bepaling van de schade aan objecten van particulieren eigen afschrijvingslijsten. Die lijsten worden steeds vaker openbaar. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars, dat daarmee ingaat op de media-aandacht die dit onderwerp ongeveer negen maanden geleden kreeg.
Lees verder
Aantal faillissementen in mei gestegen
Het aantal failliet verklaarde bedrijven (exclusief eenmanszaken) is gestegen. In mei 2017 zijn er 17 bedrijven meer failliet verklaard dan in april, meldt het CBS. Het aantal faillissementen in april was echter het laagste in ruim 9 jaar. In mei steeg het aantal faillissementen vooral in de branches industrie, handel en informatie en communicatie.
Lees verder
Over 'cyber' is het MKB het meest ongerust
40% van de ondernemers ziet cybercriminaliteit als een negatieve invloed op het ondernemerschap. Dat blijkt uit een onderzoek van Allianz onder ruim vijfhonderd ondernemers (mkb en zzp).
Lees verder
Save the Date voor de Polygon klantendag!
Op donderdag 28 september 2017 organiseert Polygon een interessante en leerzame klantendag. Zij nemen u mee in de wereld van klimaatverandering, weerextremen en duurzaamheid. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op het hoofdkantoor aan de J. Keplerweg 4 te Alphen aan den Rijn. Dus: Save the date!
Lees verder
Van Ameyde wint Assurantie Hockey
Het team van Van Ameyde heeft afgelopen vrijdag het, voor het vijfde achtereenvolgende jaar, door Young InSurance georganiseerde Assurantie Hockey Toernooi gewonnen. Daarmee herhaalde dit team het sportieve succes van 2014, in welk jaar ook beslag werd gelegd op toernooizege.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716