Nieuwsbrief week 24
ER GINGEN 85 GROTE SCHEPEN VERLOREN IN 2016
Wereldwijd zijn er het afgelopen jaar 85 grote schepen totaal verloren gegaan, aldus de Allianz Safety & Shipping Review 2017. Dit betekent een daling van 50% gezien over een periode van tien jaar. Dit is de vijfde jaarlijkse review die wordt samengesteld door Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).
Lees verder
Is van vluchtstrook naar uitvoegstrook rijden 'bijzondere verrichting'?
De Geschillencommissie Schadeverzekeraars heeft een uitspraak gedaan over een geschil inzake de OVS (Overeenkomst Vereenvoudigde Schaderegeling) met betrekking tot een botsing die tussen een vrachtwagen (WA en casco verzekerd door A) en tussen een personenauto (WA en casco verzekerd door B) plaatshad. De vrachtauto voegde uit vanaf de snelweg. De personenauto reed van de vluchtstrook de uitvoegstrook op; is dit eveneens als 'bijzondere verrichting' aan te merken?
Lees verder
Save the Date voor de Polygon klantendag!
Op donderdag 28 september 2017 organiseert Polygon een interessante en leerzame klantendag. Zij nemen u mee in de wereld van klimaatverandering, weerextremen en duurzaamheid. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op het hoofdkantoor aan de J. Keplerweg 4 te Alphen aan den Rijn. Dus: Save the date!
Lees verder
Van Ameyde wint Assurantie Hockey
Het team van Van Ameyde heeft afgelopen vrijdag het, voor het vijfde achtereenvolgende jaar, door Young InSurance georganiseerde Assurantie Hockey Toernooi gewonnen. Daarmee herhaalde dit team het sportieve succes van 2014, in welk jaar ook beslag werd gelegd op toernooizege.
Lees verder
Aantal faillissementen in mei gestegen
Het aantal failliet verklaarde bedrijven (exclusief eenmanszaken) is gestegen. In mei 2017 zijn er 17 bedrijven meer failliet verklaard dan in april, meldt het CBS. Het aantal faillissementen in april was echter het laagste in ruim 9 jaar. In mei steeg het aantal faillissementen vooral in de branches industrie, handel en informatie en communicatie.
Lees verder
DUPI ook non-marine aansprakelijkheid en provinciale tekening
De DUPI Insurance Group breidt haar dienstverlening uit met de tekening van bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid (Non-Marine Liability). Tevens is dit in Rotterdam gevestigde bedrijf begonnen met het aanbieden van provinciale verzekeringen op het gebied van Transport en Engineering. Bovendien wordt het CAR/Engineering-team uitgebreid.
Lees verder
Verbond: meer afschrijvingslijsten openbaar
Verzekeraars hanteren bij bepaling van de schade aan objecten van particulieren eigen afschrijvingslijsten. Die lijsten worden steeds vaker openbaar. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars, dat daarmee ingaat op de media-aandacht die dit onderwerp ongeveer negen maanden geleden kreeg.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716