Nieuwsoverzicht week 22
Changemanagement grootste risico voor verzekeringsbranche
Verzekeraars zien hun vermogen om te veranderen en cyberrisico’s als grootste bedreigingen voor hun sector. Verder beschouwen ze voor het eerst sinds de start van het onderzoek de alsmaar voortschrijdende technologie als risicofactor. Dat blijkt uit ‘Insurance Banana Skins 2017’, een onderzoek dat het Britse Centre for the Study of Financial Innovation (CSFI) heeft uitgevoerd, in samenwerking met PwC. Voor het onderzoek werden wereldwijd 836 verzekeraars, toezichthouders en marktkenners geïnterviewd, waaronder 19 respondenten uit Nederland.
Lees verder
Voorbeelden van geautomatiseerde schadebehandeling
Van Ameyde publiceert een serie van vijf blogartikelen, waarin wordt ingegaan op de verschillende niveaus van automatisering in het schadeproces, de mogelijkheden voor klantbinding met online en mobiele interactie en hoe analyse van schadegegevens verzekeraars kan helpen op het gebied van marktsegmentatie en productontwikkeling. Deze week is de tweede blog in de serie verschenen.
Lees verder
Van Gunst overgenomen door NIVO NOORD
Per vandaag is het bedrijf Van Gunst Asbestsanering uit Bolsward overgenomen door NIVO NOORD te Leeuwarden. Asbestsanering wordt de vierde pijler van NIVO NOORD, naast het bestaande dienstenpakket van facilitaire dienstverlening, specialistische reiniging en calamiteitendiensten.
Lees verder
59% verzekeraars ziet samensmelting met insurtech
Nederlandse verzekeraars zetten stappen op innovatieterrein. De verschillen tussen een kleine kopgroep en de rest van de verzekeringsmarkt zijn nog vrij fors. De sector ziet de intern beschikbare kennis en verandercapaciteit en wet- en regelgeving momenteel als de belangrijkste belemmeringen om (sneller) te innoveren. Dat staat in het Innovatieonderzoek 2017, dat PwC heeft uitgevoerd in opdracht van het Verbond van Verzekeraars.
Lees verder
BosBoon aangesteld op: ingestorte parkeergarage Eindhoven Airport
Omstreeks 18.50 uur is zaterdagavond jl. op Eindhoven Airport een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 ingestort. Er zijn geen slachtoffers. BosBoon Expertise is door partijen aangesteld als expert op de schade van de zaterdag ingestorte parkeergarage.
Lees verder
Breng Politiekeurmerk over het voetlicht
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) schrijft elke twee maanden een artikel, dat vrij van copyrights kan worden gebruikt in uw eigen media. Daarbij wordt een foto verstrekt die bij een publicatie van het artikel te gebruiken is, eveneens vrij van copyrights. Dit keer gaat het artikel over de voordelen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en hoe een woningcheck door een erkend PKVW-bedrijf in zijn werk gaat.
Lees verder
Beiden passeren haaientanden; rechts voorrang?
De Geschillencommissie Schadeverzekeraars heeft een uitspraak gedaan inzake de OVS (Overeenkomst vereenvoudigde schaderegeling). Er is een OVS-geschil tussen een verzekeraar (A) van een personenauto en een verzekeraar (B) van een tractor. Zowel de personenauto als de tractor passeerde 'haaientanden', waarna de botsing plaatsvond. De personenauto kwam van rechts. Is OVS 2 of OVS 6 van toepassing?
Lees verder
Facelift voor AWI
AWI is sinds enige maanden de nieuwe naam voor CTS IT uit Ede. De geboden front- en midoffice software voor de volmachtmarkt droeg eveneens de naam AWI, maar krijgt nu een toevoeging waarmee de nieuwe productnaam AWI Connect is.
Lees verder
Spaarproduct steen op de maag voor Ethias
Verzekeringsmaatschappij Ethias, die eigendom is van de Belgische staat, zit in de maag met achteraf voor spaarders bezien goudgerande spaarcontracten: een levenslange rentegarantie van gemiddeld 3,4%. Ethias is de vierde verzekeraar van het land en in de branche auto de op een na grootste verzekeraar van België.
Lees verder
CED en Aegon op Automotive Schadeseminar
Het Automotive Schadeseminar wordt dit jaar door vakblad Automotive voor de achtste keer georganiseerd. Het seminar vindt morgen, dinsdag 30 mei, plaats in Explore in Muiden, een voormalige kruitfabriek.
Lees verder
Seminar over imago-schade
Vanderwal & Joosten houdt op 26 juni aanstaande in Nieuwegein voor genodigden een seminar over imago-schade.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716