Nieuwsbrief week 19
Timmerman krijgt wanddeel op zich
De kantonrechter wijst in kort geding de vordering af van een timmerman, die door het omvallen van een wanddeel arbeidsongeschikt is geworden. Het (ver)plaatsen van deze ruim 300 kg zware wanddelen diende met meerdere personen te gebeuren, de timmerman probeerde het alleen. In hoeverre had het bouwbedrijf dat hem inschakelde hem daarvan op de hoogte gebracht?
Lees verder
Zijn we klaar voor cyberrisico's?
Ons land heeft online-veiligheid hoog op de nationale agenda staan. Zo wordt volgende week in Den Haag één van de grootste internationale cybersecurity conferenties gehouden, de One Conference op 16 en 17 mei 2017 in het World Forum (foto). Het congres wordt geopend door minister Kamp (EZ) en staatssecretaris Dijkhoff (V&J).
Lees verder
Turien dekt aansprakelijkheid 3D-printen
Volmachtbedrijf Turien & Co. introduceert de 3D-verzekering, een verzekering die schade door ondeugdelijke producten uit een 3D-printer dekt. Met de 3D-verzekering richt het volmachtbedrijf zich op ‘prosumers’: producerende consumenten die actief zijn met een 3D-printer.
Lees verder
Fietser botst op loslopende hond
Een man op een elektrische fiets komt op 10 april 2014 ten val hetgeen wordt veroorzaakt door een op het fietspad loslopende hond. Hij loopt letsel op. De kantonrechter wijst een schade toe van 6.741 euro. De eigenaar van de hond (appellant) gaat in hoger beroep op basis van drie grieven. Twee daarvan falen. Het schadebedrag wordt lager vastgesteld.
Lees verder
Raad publiceert 6 uitgebreide onderzoeken
De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal deze maand het jaarverslag over 2016 uitbrengen. Vooruitlopend daarop wordt door middel van een video een preview geboden.
Lees verder
RAB Rijssen overgenomen door Thoma Groep
Thoma Exploitatie BV uit Lochem heeft met terugwerkende kracht per 1 januari 2017 de aandelen overgenomen van Risiko Analyse Buro BV en RAB Assuradeuren BV uit Rijssen.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716