Weekoverzicht week 18
Verbond wil af van 'dubbel permanent'
Het Wft-vakbekwaamheidsbouwwerk moet beter aansluiten op de praktijk en dubbele toetsing en belasting moeten vermeden worden, vindt het Verbond van Verzekeraars, dat hier een 'position paper' over heeft gepubliceerd.
Lees verder
Omgekomen autorijders veelal jong óf oud
In 2016 kwamen 629 mensen om in het verkeer. Dat zijn 8 personen meer dan in 2015, het jaar waarin het aantal verkeersdoden met 51 toenam. Onder bestuurders van personenauto’s vielen naar verhouding de meeste dodelijke verkeersslachtoffers (30 procent). Onder automobilisten van 18 tot 25 jaar en 75 jaar of ouder was het percentage dat verongelukte het grootst. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Lees verder
Texas: 2016 duurste hagelstorm jaar en 1400% toename in rechtszaken sinds 2012
Vorig jaar was voor Texas het duurste hagel- en stormseizoen ooit met 500.000 hagelclaims en verzekerde verliezen van in totaal meer dan 4 miljard dollar. De kosten nemen buitensporig toe doordat advocaten verzekerden stimuleren tot een rechtsgang.
Lees verder
Veel wasdrogers en hun fabrikanten zijn niet pluis
Wasdrogers vliegen spontaan in brand, ook als elke dag 'pluis' verwijderd wordt, zo waarschuwt contra-expert Eric Horssius (Krantz & Polak RESOLVE). Honderdduizenden elektrische wasdrogers die in Nederland gebruikt worden, vormen een groot en levensgevaarlijk brandrisico. Een betoog van mr. Eric Horssius, die zich boos maakt over de onverschilligheid bij een aantal fabrikanten.
Lees verder
Vrouw valt van afstap; gemeente aansprakelijk
Een snackbarbezoekster in Venray komt ten val bij het verlaten van de zaak. Deze kan uitsluitend worden bereikt via een opstap c.q. verlaten via een afstap. In regenachtig weer en bij schemer ziet de vrouw bij het verlaten van snackbar Bufkes de afstap niet goed, valt en loopt letsel op. De gemeente betwist aansprakelijkheid. In een deelgeschil heeft de Rechtbank Limburg bepaald dat de gemeente aansprakelijk is.
Lees verder
Veerpont Siebengebirge zinkt nabij Texel
Ten westen van Texel is zondagmorgen de veerpont Siebengebirge gezonken. Het schip werd door de sleepboot Ikar getrokken.
Lees verder
150 branden boven miljoen in 2016
In 2016 hebben zich in ons land 150 branden voorgedaan, waarbij de geraamde schade één miljoen euro of meer bedroeg. Dat is het hoogste aantal sinds de registratie van deze branden in 1998. Deze miljoenenbranden zorgden voor een schadelast van naar schatting 470 miljoen euro, hetgeen aanzienlijk lager is dan de 707,5 miljoen euro in 2015. Aldus cijfers van het NIVRE.
Lees verder
Schadebehandeling doorslaggevend voor klant
Van Ameyde publiceert een serie van vijf blogartikelen, waarin wordt ingegaan op de verschillende niveaus van automatisering in het schadeproces, de mogelijkheden voor klantbinding met online en mobiele interactie en hoe analyse van schadegegevens verzekeraars kan helpen op het gebied van marktsegmentatie en productontwikkeling. Vandaag is de eerste blog verschenen.
Lees verder
Awards voor schadeproducten in België
​DECAVI is een kennisorganisatie op het gebied van verzekeringen in België. Sinds jaren worden awards toegekend. Eind april vond voor het dertiende jaar de uitreiking plaats. Een van de winnaars was Fidea met de campagne #Smartphonefreedriver.
Lees verder
Prijsvergelijkingssites in VK moeten transparanter worden
Prijsvergelijkingssites vormen in de VK inmiddels een gevestigde en significante partij in de verzekeringsmarkt. De verwachting is dat een toenemend aantal particulieren er gebruik van zal gaan maken om via deze vergelijkers de komende 12 maanden een verzekering te sluiten, zegt onderzoeksbureau GlobalData.
Lees verder
Veiligheid spoorwegovergangen
De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een themaonderzoek gestart naar de veiligheid van spoorwegovergangen in Nederland.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716