Nieuwsbrief week 13
Verschoor & Bras neemt Marintec over
Marintec Expertise BV maakt sinds deze maand deel uit van V+B Holding BV in Rotterdam, de moedermaatschappij van Verschoor & Bras BV en Marinco Survey BV.
Lees verder
De aanpak van Verzekeringsfraude: waar zet u op in?
Verzekeringsfraude en criminaliteit veranderen snel. De fraudeur ook. Digitalisering, nieuwe producten en werkprocessen bieden nieuwe mogelijkheden om fraude te plegen. Dit vraagt om een nieuwe aanpak van alle betrokken partijen. Op het jaarcongres Verzekeringsfraude op 20 juni a.s. geven fraudespecialisten van diverse verzekeringsmaatschappijen, het Verbond van Verzekeraars, het OM, consultants, juristen en onderzoekbureaus in hoog tempo een inkijkje in hun aanpak.
Lees verder
Audatex: gemiddeld schadebedrag 1297 euro
In februari 2017 zijn ruim 80 duizend autoschade-analyses op basis van Audatex-calculaties gemaakt. Dat zijn er 10% minder dan in januari 2017 en 8,5% minder dan in februari 2016. Het gemiddeld schadebedrag was 1297,25 euro.
Lees verder
Belgische insurtech Qover
Op de Benelux Meet the Market van Lloyd's vorige week in het WTC in Rotterdam kon op de 'marktvloer' ook met verscheidene nieuwe partijen in de markt worden kennisgemaakt, zoals met Qover, een Belgische insurtech-startup met Lloyd's-volmacht.
Lees verder
42% meer verzekerde schade door catastrofes
Vorig jaar bedroeg de totale economische schade door catastrofes 161 miljard euro. Dat is ruim 86 miljard euro meer dan in 2015. Van genoemd totaal is een bedrag van 50 miljard euro verzekerde schade. Dat is 42% meer dan in 2015. Deze cijfers heeft Swiss Re Institute vandaag bekendgemaakt.
Lees verder
Onderzoek naar software financieel advieskantoren
Bureau DFO (sinds 1 januari de nieuwe naam van Bureau D & O) heeft een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder financieel advieskantoren met betrekking tot hun gebruik van adviessoftware, vergelijkingssoftware en administratiesoftware. Bureau DFO noemt het een punt van overweging om de leveranciers van dergelijke software onder toezicht van de AFM te brengen.
Lees verder
Klassieke vochtmeting nog altijd actueel
U zult het vast meerdere malen hebben meegemaakt. Een recent geplaatste vloer in een woning of bedrijfspand is gaan werken. Het parket is uitgezet, er zijn blazen ontstaan in de gietvloer of de pvc-vloer is gaan schuiven. Schade aan parket en plankenvloeren is meer dan eens te wijten aan een te hoog vochtgehalte van de ondervloer. Om te voorkomen dat een dergelijke schade opnieuw ontstaat, is het van groot belang dat de ondervloer voldoende droog is. Dit is eenvoudig te meten.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716