Nieuwsbrief week 12
Catastrofe-monitor voor de SOM
​De SOM (Samenwerkende Onderlinge Verzekeringsmaatschappijen) heeft een catastrofe-monitor laten ontwikkelen door HippoLine B.V, een in Moordrecht gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in business intelligence oplossingen.
Lees verder
Masterclass (het fundament van) Productaansprakelijkheid
Onder productaansprakelijkheid wordt verstaan aansprakelijkheid veroorzaakt door een gebrekkig product. Als regel geldt dat een product als gebrekkig wordt beschouwd, wanneer het niet de veiligheid biedt onder de te verwachten omstandigheden.
Lees verder
Autoverzekerden vinden overstappen makkelijk
Uit representatief consumentenonderzoek door bureau GfK (onder bijna 29 duizend leden van het consumentenpanel van GfK) in opdracht van de AFM blijkt dat in 2016 vier op de vijf van alle Nederlandse gezinshuishoudens een autoverzekering hebben. Overstappen van autoverzekeraar wordt als gemakkelijk ervaren.
Lees verder
Racefietser botst op paaltje op fietspad
​Een racefietser botst in Zeeland op een rood-wit gekleurd paaltje, dat midden op een fietspad staat, aan het einde van het fietspad op een plaats waar dit met een ander fietspad en met een weg samenkomt. De fietser loopt letsel op en stelt de gemeente aansprakelijk op grond van artikel 6:174 BW.
Lees verder
Bewustmaking van verkeerszonden in België
In België is deze week een 30 dagen durende actie begonnen onder jeugdige verkeersgebruikers om hen bewust te maken van het aantal verkeersdoden (gemiddeld twee per dag) en het feit dat menselijk gedrag een bepalende factor speelt in 72% van de dodelijke ongevallen op autosnelwegen.
Lees verder
Meer dan 70 miljoen luchtvaartpassagiers
Uit de Kwartaalmonitor Luchtvaart van het CBS over het vierde kwartaal van 2016 blijkt dat de luchthavens in ons land voor het eerst de grens van zeventig miljoen passagiers hebben doorbroken. Toe te dichten aan de onrusten in Turkije, nam het aantal passagiers vanuit of naar dat land met 17,5% af.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716