Nieuwsbrief week 10
Swiss Re onderzoekt cyber-risk
De potentiële kosten van cyber-aanvallen lopen snel op. Beveiliging ertegen is een toenemende zorg voor bedrijven. Een specialistische markt voor cyber-verzekeringen is zich weliswaar aan het ontwikkelen, maar de inmiddels beschikbare capaciteit is nog relatief bescheiden als je dat afzet tegen het totale risicopotentieel.
Lees verder
Indirecte schade bij brand beperken
Brandschade kan een enorme impact hebben, emotioneel maar ook materieel. Schade door hitte en verbranding is dan vaak maar een klein percentage van de totale schade.
Lees verder
Atradius met combined ratio onder 80%
Bij kredietverzekeraar Atradius is de omzet toegenomen van 1718 miljoen euro in 2015 tot 1761 miljoen euro in 2016. Het bedrijfsresultaat (vóór herverzekering en winstbelasting) nam met 16,3% toe tot 424 miljoen euro.
Lees verder
Beperkt aandeel vrouwelijke bestuurders in intermediair
In het intermediair is 16,9% van de bestuurders een vrouw. Dat percentage ligt aanzienlijk onder het percentage voor het mkb in het geheel. Daar is het percentage vrouwelijke bestuurders ongeveer 35%.
Lees verder
HEMA Verzekeringen gebruikt beelden dashcams
HEMA Verzekeringen geeft tijdelijk een gratis iON-dashcam (plus 16GB geheugenkaart) weg aan degenen die een nieuwe 'wa-volledig casco' autoverzekering voor een jaar afsluiten. Het verzekeringsonderdeel van de retailer heeft aangekondigd dat voortaan dashcam-beelden gebruikt gaan worden bij de bewijsvoering inzake de schuldvraag bij autoschade.
Lees verder
ANVA biedt koppeling Connect Claims en Postex
Systeemhuis ANVA biedt klanten een koppeling naar het schadebehandelingsplatform van CED (Connect Claims) en het postverwerkingsplatform van Postex.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716