Nieuwsbrief week 5
Vertraging door werkzaamheden
Vanwege noodzakelijke herstelwerkzaamheden aan kabels in de omgeving van ons kantooradres is het verzenden van onze wekelijkse Nieuwsbrief een dag vertraagd. Excuses voor het ongemak.
Lees verder
Aanvaring stuw, aanvliegen verlichting en liftongeval
De Onderzoeksraad voor Veiligheid meldt gestart te zijn met onderzoek naar een vrachtvliegtuig dat schade opliep bij landing op Schiphol en naar de aanvaring van de stuw bij Grave.
Lees verder
DNB onderzoekt schadeproducten met structureel verlies
Er zijn schadeverzekeraars die met Motor WA en WIA/WGA in de afgelopen jaren structureel verlieslatende producten op de markt hebben. Toezichthouders DNB en AFM onderzoeken of deze tendens van structureel verzekeringstechnische verliezen (producten met structureel een netto combined ratio boven 100%) bij verzekeraars in de sectoren WIA/WGA en Motor WA leidt tot een prudentieel risico.
Lees verder
Politie wil meer doen met data
CBS en de politie gaan steeds nauwer samenwerken. Zo heeft CBS onder meer de cijfers over geregistreerde criminaliteit, op basis van politiedata, in 2016 uitgebreid naar wijk/buurtniveau. Ook heeft CBS politiedata gekoppeld aan het eigen Stelsel van Sociaal-Statistische Bestanden, waardoor bredere en diepere analyses gemaakt kunnen worden. Sinds enige tijd presenteert de politie haar cijfers niet zelf, maar is de presentatie in de vorm van open data in handen van CBS.
Lees verder
Gemiddelde totale autoschade 1256 euro
Het aantal gemaakte Audatex-calculaties (exclusief extremen) is in 2016 uitgekomen op 1.116.689. In 2015 waren dat er 1.097.437. Het gemiddelde totale schadebedrag kwam uit op euro 1.256,26.
Lees verder
Alphabet-award voor Blewanus
Sinds begin vorig jaar reikt leasemaatschappij Alphabet te Breda elk kwartaal een award uit aan een herstelbedrijf in ons land. In het laatste kwartaal van 2016 sleepte stadsgenoot 'ASN Autoschade Service Blewanus Breda' de prijs in de wacht.
Lees verder
GOMA-symposium Just Trust
De Letselschade Raad meldt dat het jaarlijkse GOMA-symposium in 2017 plaatsvindt op 12 mei. De titel is 'Just Trust'. De Raad meldt voorts dat per begin van dit jaar het BSN niet langer wordt opgenomen in werkdocumenten inzake de Medische Paragraaf bij de GBL.
Lees verder
Copyright 2020 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716