NIEUWSBRIEF WEEK 2
1,04 miljoen verzekerden sluiten zorgpolis over
Volgens de tellingen van Vektis, informatiecentrum voor gedeclareerde zorg, is 6,1% van de verzekerden overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dit is een voorlopig cijfer en kan nog hoger worden.
Lees verder
Aansprakelijkheid gastheer voor schenken (te veel) drank
Insurance Information Institute (IIR) in de VS besteedt een artikel aan de aansprakelijkheid van het privé gastheerschap. 'Social host liability' is de juridische term waaronder dit valt. De wetgeving varieert sterk per staat. 43 staten hebben deze aansprakelijkheid in het wetboek opgenomen.
Lees verder
70% schade natuurrampen is onverzekerd
Een aantal verwoestende aardbevingen en krachtige stormen maken dat de totale schade door natuurrampen in 2016 op 165 miljard euro uitkomt, tweederde meer dan in 2015 en bijna even hoog als de 169 miljard euro in 2012. Dit is de schatting van herverzekeraar Munich Re.
Lees verder
Letsel door vuurwerk jaarwisseling
In de voorgaande twee jaarwisselingen vielen er geen doden door vuurwerk. Ten gevolge van de jaarwisseling 2016-2017 viel wel een dodelijk slachtoffer te betreuren. Het aantal slachtoffers dat op een SEH werd opgenomen daalde licht. Oogletsel was ditmaal het meest voorkomende letsel.
Lees verder
Aanvaring stuw wellicht door menselijke fout
Op donderdagavond 29 december jl. is het schip Maria Valentine (2001 gebouwd in Tsjechiƫ) in de mist tegen een stuw in de Maas bij Grave gevaren. Het schip met een lengte van 110 meter en motorvermogen van 1800 pk voer met volle snelheid op de sluis af. De Duitse eigenaar (Gefo) van het schip is verzekerd via de Duitse verzekeringsmakelaar Georg Duncker.
Lees verder
Copyright 2023 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716