Nieuwsoverzicht week 46
VPV Rotterdam najaarsbijeenkomst 29 november 2022
In het afgelopen decennium is de belangstelling voor en behoefte aan verduurzaming van de private sector sterk toegenomen. Termen als ‘sustainability’ en ‘ESG’ (Environmental, Social en Governance) duiken steeds vaker op in alle bedrijfstakken, inclusief de verzekeringswereld. Wat het gaat betekenen voor de verzekeringswereld en de periferie rondom de verzekeringsbranche gaat de VPV Rotterdam graag met u onderzoeken.
Lees verder
Marktverharding en hogere rente: het lichtpuntje voor verzekeraars
Volgens de laatste sigma van het Swiss Re Institute blijft inflatie de belangrijkste zorg voor verzekeraars. Het effect van de inflatie op de wereldeconomie heeft ertoe geleid dat de totale wereldwijde verzekeringspremie in 2022 in reële termen met naar schatting 0,2% is gedaald. Een lichtpuntje voor de verzekeringssector wordt gevormd door de renteverhogingen van de centrale bank, die de beleggingsresultaten op middellange termijn naar verwachting zullen verbeteren.
Lees verder
Programma LSA Symposion 27 januari 2023
Op vrijdag 27 januari 2023 zal het LSA Symposion plaatsvinden in het hotel Van der Valk Utrecht. Nederlands opinieschrijver, opiniemaker en presentator Mr. Sander Schimmelpenninck is dagvoorzitter van het LSA Symposion. Bekijk hier het programma.
Lees verder
Modules vaktechnische opleiding tot NIVRE expert ook los te volgen
Wil je jouw kennis als personenschade professional verdiepen? De verdiepingscursussen, trainingen en e-learnings van de vaktechnische opleiding branche personenschade van OSR kun je ook los volgen! Interessant voor iedereen die -nog- geen NIVRE Register Expert Personenschade wil worden of dit nog niet zeker weet en wel zijn of haar kennis wil vergroten.
Lees verder
Jorrit Koopmans in de Technische commissie Cyber van de VNAB
Jorrit Koopmans treedt toe tot de Technische commissie Cyber bij de VNAB. Jorrit is in het dagelijks leven werkzaam als Sluiter Cyberrisk & Professional Indemnity bij Rabo Assurantie Makelaardij.
Lees verder
Dekkingsgeschil na botsing zeiljacht op rots
De eigenaar van een zeiljacht heeft een schipper ingehuurd om zijn jacht te laten overvaren naar een andere haven. Kort voor de haven is het schip op een onder water gelegen rotspunt gelopen, waarbij aanzienlijke schade aan het schip is ontstaan. De eigenaar van het schip maakt aanspraak op dekking onder een watersportverzekering, onder welke verzekering het schip volledig casco is verzekerd. De verzekeraar weigert dekking en beroept zich op de uitsluiting voor ‘merkelijke schuld’.
Lees verder
Geen verplichte cursus voor scootmobielrijders
Ondanks de (fluctuerende) stijging van het aantal verkeersdoden onder scootmobielrijders in de afgelopen 20 jaar ligt een verplichte cursus niet voor de hand, dit heeft minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat aangegeven in antwoord op vragen omtrent het aantal ongevallen met gehandicaptenvoertuigen.
Lees verder
Komt infrastructuur renewable energy in gevaar door natuurrampen?
In een recent rapport van GCube, verzekeraar van reneable energy, wordt bekeken hoe de renewable energy sector het doet in een tijd van veelvuldige natuurrampen. Er zit een kans in dat de verzekeringssector renewable energy volledig gaat uitsluiten wanneer ons opnieuw een jaar van ongekende natuurrampen te wachten staat.
Lees verder
Aon maakt met HighTechXL start- en scale ups risicobewust en verzekerbaar
Aon plc, wereldwijd professioneel dienstverlener, gaat een duurzame samenwerking aan met HighTechXL om start-ups en scale-ups te helpen met het ontwikkelen van hun risicomanagement. Gedurende het HighTechXL-programma leren start-ups en scale-ups wat hun risico’s zijn en vooral hoe hun risico’s zich kunnen ontwikkelen.
Lees verder
Storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen achter het stuur
De wintertijd is weer ingegaan en dus krijgen we te maken met donkere, natte en winderige dagen. Daarom kunnen we maar beter goed voorbereid zijn om ongelukken en spanningen in het verkeer te voorkomen. Uit recent onderzoek* van online verzekeraar Allianz Direct blijkt namelijk dat bijna de helft van de automobilisten (44%) de meeste zenuwen krijgt van rijden met slechte weersomstandigheden.
Lees verder
Minder autogebruik, maar meer auto’s door betalen naar gebruik
Een heffing op autogebruik leidt naar verwachting tot minder autoritten, een lagere afgelegde afstand van alle auto’s tezamen en minder files. Met als gevolg minder verkeersongevallen en een betere luchtkwaliteit. Daarentegen neemt het autobezit, en daarmee onder meer de druk op de schaarse openbare ruimte, toe. Dit blijkt uit een verkennend onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) naar de effecten van Betalen naar Gebruik (BnG).
Lees verder
Tien nieuwe landen tekenen Nederlands initiatief op klimaattop
Tien nieuwe landen scharen zich achter een Nederlands initiatief voor schoon zwaar wegverkeer. Het gaat om Oekraïne, de Verenigde Staten, Aruba, België, Ierland, Curaçao, de Dominicaanse Republiek, Kroatië, Liechtenstein en Litouwen. Donderdag 17 november is op de klimaattop in Egypte een handtekening gezet onder de ambitie dat vanaf 2040 alle nieuwe vrachtwagens en bussen in hun land rijden zonder uitlaatgassen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716