Nieuwsbrief week 45
Lindenhaeghe en Hoffelijk zijn gefuseerd
Financieel opleiders Lindenhaeghe en Hoffelijk zijn gefuseerd. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Lindenhaeghe. Wesley van ’t Hof is Algemeen Directeur.
Lees verder
Actualiteiten Letselschade
Op 7 december organiseert Kerckebosch in Utrecht ‘Actualiteiten Letselschade’. Tijdens deze middag hoort u de meest recente ontwikkelingen in het letselschaderecht en onderwerpen die om meer verdieping vragen. Zo bent u goed voorbereidt in lopende en nieuwe zaken en behaalt u uw laatste opleidingspunten van het jaar!
Lees verder
Enno Wiersma: Liever gisteren dan vandaag
Bij het neerzetten van nieuwe wet- en regelgeving en het houden van toezicht gaan we in Nederland niet over een nacht ijs. En dat is goed. Het is belangrijk dat we ons niet alleen laten leiden door sentimenten, nieuwe ideeën en wensen. Zeker in deze tijden is het misschien wel belangrijker dan ooit dat we voeling houden met wat er leeft in de maatschappij. Dat we – vooraf – goed onderzoeken waar wel en geen behoefte aan is, wat de impact is en hoe een en ander in de praktijk kan uitvallen. Kortom: of wat in alle wijsheid is bedacht, in de praktijk wel gaat werken.
Lees verder
Scope 12 verplicht voor veestallen van 1 januari 2023
Je ziet steeds vaker zonnepanelen op de daken van schuren en stallen. Ook boerenbedrijven willen hun grote daken optimaal benutten, en wat is er nou mooier dan je eigen energie op te wekken. Echter zijn deze grootschalige PV-installaties niet ongevaarlijk voor het bedrijf en de omgeving. Daarom wordt een SCIOS Scope 12 keuring vanaf 1 januari 2023 verplicht voor zonnestroominstallaties op veestallen.
Lees verder
Nationale-Nederlanden Beurs verzekert vanaf 2023 opnieuw CAR risico’s
Nationale-Nederlanden Beurs breidt haar portefeuille Technische verzekeringen uit. Vanaf 1 januari 2023 biedt het opnieuw CAR verzekeringen aan. Met het uitbreiden wordt ook het team Engineering uitgebreid
Lees verder
Nieuw tijdperk van cyberrisico's vraagt om een nieuwe aanpak van verzekeringen
Het cyberrisicolandschap evolueert snel, cyberaanvallen worden steeds ernstiger en geraffineerder. Hackers gebruiken inmiddels drievoudige afpersingstechnieken en de ransomware-as-a-service heeft de toegangsdrempel voor cybercriminelen verlaagd. Dit nieuwe risicotijdperk vereist een andere benadering van cyberverzekeringen, zo blijkt uit een nieuwe studie van het Swiss Re Institute.
Lees verder
Duitse verzekeraars steunen initiatief tegen plofkraken bij geldautomaten
In Duitsland wordt een initiatief van de minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser om inbraken in geldautomaten te bestrijden door verzekeraars gesteund. Een overeenkomstige verklaring werd ondertekend door de ‘Ronde tafel voor geldautomaten’.
Lees verder
Seminar 'Van klassieke rampenbestrijding naar moderne crisisbeheersing'
SVDC adviesbureau in crisisbeheersing en integrale veiligheid, organiseert op donderdagmiddag 24 november een seminar waarbij zes experts hun ervaringen, tips en tricks met het aanwezige publiek gaan delen. Het seminar wordt hybride georganiseerd. Deelnemers kunnen fysiek of digitaal deze bijeenkomst bijwonen.
Lees verder
ZLM succesvol in rechtszaak gefingeerde schade
Verzekeraar ZLM is door de rechter in het gelijk gesteld in een zaak waarbij onterecht uitkeringen werden gedaan voor een “niet-authentieke aanrijding”. Zowel de uitgekeerde schade aan de eigen verzekerde als aan de wederpartij moeten aan de verzekeraar worden terugbetaald.
Lees verder
Bijna 3 miljoen verkeersovertredingen tweede tertiaal 2022
In het tweede tertiaal (mei t/m augustus) van 2022 zijn 2.937.812 verkeersovertredingen geconstateerd op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv). Dat is ruim één procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 2.977.737 verkeersboetes opgelegd, onder meer voor te hard rijden, door rood licht rijden en handheld telefoongebruik. Dat blijkt uit het tweede tertiaaloverzicht Wahv 2022*.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716