Nieuwsoverzicht week 38
Max Hollemans wint als allereerste de VNAB Young Talent Award
De eerste Young Talent Award is gisteren uitgereikt door de VNAB. Na een felle strijd tussen de genomineerden mag de bij Ecclesia werkzame Max Hollemans zich de allereerste award winnaar noemen.
Lees verder
Vaktechnische opleiding voor personenschade experts bij OSR juridische ople
OSR heeft een goedgekeurde vaktechnische opleiding voor iedereen die zich in wil schrijven als NIVRE Register Expert Personenschade: de opleiding branche personenschade. Een opleiding die voldoet aan alle opleidingseisen die het NIVRE stelt, bestaande uit e-learnings, klassikale verdiepingscursussen en trainingen. Deelnemers starten met e-learning, waardoor optimale flexibiliteit bestaat in startmoment, studiebelasting en studietempo.
Lees verder
Allianz Direct, PON en Inshared beste autoverzekeraars van 2022
Onafhankelijke vergelijkingssite Autoverzekering.nl heeft voor het derde jaar op rij de winnaars van de Autoverzekeraar van het Jaar Award bekendgemaakt. Uit het jaarlijkse onderzoek* naar de belangrijkste wensen van autobezitters op het gebied van polisvoorwaarden blijkt dat Allianz Direct, PON en InShared als beste uit de bus komen.
Lees verder
Datamobiliteit en de financiële sector: hoe te reguleren?
Data en datamobiliteit hebben een steeds grotere impact op financiële dienstverlening. Tegen deze achtergrond is nieuwe EU-regelgeving in de maak, gericht op het creëren van één EU-datamarkt in 2030. Doel is het vergroten van de mogelijkheden van datahouders om hun gegevens te delen. De wijze waarop deze gegevens worden gedeeld vragen aandacht van de financiële toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Lees verder
Veel arbeidsongevallen kunnen worden voorkomen door betere arbeidsveiligheid
Ondanks de inspanningen van werkgevers, werknemers en de overheid, gebeuren er dagelijks ongevallen op de werkvloer. Een deel daarvan kan worden voorkomen. De Nederlandse Arbeidsinspectie spoort werkgevers en branches aan om meer aandacht te geven aan arbeidsveiligheid. Niet alleen de arbeidsveiligheid van de eigen werknemers, maar ook van uitzendkrachten.
Lees verder
Jeroen Baart wordt Directeur Volmacht bij Intermont Assuradeuren
Jeroen Baart treedt per 1 november 2022 in dienst bij Intermont. Hij gaat de rol vervullen van Directeur Volmacht bij Intermont Assuradeuren, het volmachtbedrijf behorende tot de Raetsheren van Orden Groep.
Lees verder
Dubbeldam gecertificeerd schadehersteller voor waterstofvoertuigen
Schadeherstelbedrijf Dubbeldam is één van de eersten in Nederland die gecertificeerd is voor het uitvoeren van schadeherstel aan trucks en bussen die op waterstof rijden. Duurzame initiatieven leiden ertoe dat steeds meer trucks in de toekomst elektrisch of op waterstof gaan rijden.
Lees verder
Prinsjesdag 2022
Prinsjesdag 2022 was een unieke editie. Het was de allereerste Prinsjesdag voor kroonprinses Amalia en koning Willem-Alexander las de troonrede dit jaar vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het was ook de dag dat het nieuwe regeringsbeleid wert gepresenteerd. In deze brei aan informatie is het lastig te bepalen wat dit nieuwe beleid betekent voor de assurantieadviseur. Daarom heeft de Vereende aan Hoffelijk gevraagd te onderzoeken wat de gevolgen zijn op het gebied van schadeverzekeringen.
Lees verder
Deltacommissaris: Maak meer vaart met voorbereiding op klimaatverandering
Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen moeten de komende jaren meer tempo maken met de uitvoering van de maatregelen uit het Nationaal Deltaprogramma zodat Nederland in 2050 en daarna beschermd is tegen hoogwater, weersextremen en zoetwatertekorten. ​Dat is de boodschap van deltacommissaris Peter Glas bij het Deltaprogramma 2023.
Lees verder
Prijsuitreiking landelijke scriptieprijs Stichting Beer impuls
De heer mr. Levi Boor (Erasmus Universiteit Rotterdam) wint landelijke scriptieprijs Stichting Beer impuls met ingezonden scriptie ‘Vergoeding van gederfde zwarte inkomsten’
Lees verder
Verduurzaming in de knel door lastenverzwaring
OnderhoudNL, de brancheorganisatie van specialisten in vastgoedonderhoud, kijkt met gemengde gevoelens naar de deze week gepresenteerde Miljoenennota. Het kabinet geeft in de Miljoenennota aan al het mogelijke te willen doen voor de koopkracht van burgers, maar tegelijk hebben ook veel mkb-ondernemers het ongelooflijk zwaar doordat ál hun kosten stijgen.
Lees verder
MAX vakantieman waarschuwt voor e-step huren in het buitenland
Hoe leuk is het om van de ene bezienswaardigheid in een hoog tempo naar de andere te steppen: in steden als Lissabon, Rome of Madrid is de e-step een populair vervoermiddel. Maar let wel op, Nederlanders zijn in veel gevallen niet verzekerd en bij schade aan anderen zou je wel eens volledig moeten opdraaien voor de kosten.
Lees verder
Debat over (on)verzekerbaarheid tijdens Kennisdag De Goudse Verzekeringen
‘Juist in het geval van de meest toekomstgerichte bedrijven hebben verzekeraars niet altijd een oplossing in huis,’ stelde ondernemer Jouri Schoemaker afgelopen donderdag 15 september op de jaarlijkse Kennisdag van De Goudse Verzekeringen. Ook Joyce Walstra, voorzitter van MKB Noord stelde vast dat vraagstukken rond onverzekerbaarheid vaak spelen bij start-ups en scale-ups. Oftewel: precies die bedrijven die als belangrijke aanjagers van een innovatieve economie fungeren.
Lees verder
Expertisebureau Xolutions België neemt expertisebureau West-Expert over
Sinds de start van Expertisebureau XOLUTIONS BV in 2019, is een achtste overname in België gerealiseerd. Met de overname van expertisebureau West-Expert zijn ze nu het grootste kantoor in West-Vlaanderen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716