Nieuwsbrief week 35
Buitenlandtrip voor Young InSurance
Young InSurance organiseert dit jaar weer een buitenlandtrip. Er is opnieuw gekozen om de reis te combineren met de FERMA (Federation of European Risk Management Associations) dat dit jaar in Kopenhagen plaatsvindt. Er worden diverse activiteiten rondom de FERMA bijgewoond. Daarnaast kun je, als je dat graag wil tegen een meerprijs ook de FERMA bezoeken.
Lees verder
Opleiding tot NIVRE Register Expert Personenschade bij OSR
OSR juridische opleidingen heeft de opleiding branche personenschade ontwikkeld. Deze opleiding voldoet aan alle eisen die het NIVRE stelt aan de vaktechnische opleiding voor personenschade-experts. Een kwalitatief hoogwaardige, praktijk- en toepassingsgerichte opleiding met een mix van e-learnings en klassikale lesdagen.
Lees verder
Edwin Grutterink benoemd tot directeur Schade Intermediair
Edwin Grutterink wordt per 1 oktober benoemd tot directeur Schade Intermediair bij Nationale-Nederlanden. Hij volgt hiermee Gerard van Rooijen op die per 1 september is benoemd tot directeur Pensioen.
Lees verder
Positieve uitspraak voor alle sjoemeldieselrijders
Autofabrikanten sjoemelden jarenlang met de software in hun dieselauto’s waardoor dieselrijders schade hebben geleden. Consumenten Claim eist een schadevergoeding voor (voormalige) bezitters en leaserijders. De rechtbank Amsterdam heeft in juli 2022 hierover opnieuw een uitspraak gedaan.
Lees verder
Promovendum moet alsnog ongevallenverzekering uitkeren
Ruim twee jaar geleden is een automobilist omgekomen bij een ongeluk waarbij de auto in het water is geraakt. Na een juridisch gevecht krijgen de nabestaanden van de automobilist nu alsnog een schadebedrag van ruim 17.000 euro van verzekeraar Promovendum uitgekeerd.
Lees verder
Marc Bosma start bij Marsh als Broking Director General Liability
Na 31 jaar aan de zijde van verzekeraars te hebben gewerkt, maakt Marc Bosma op 1 september de overstap naar Marsh, waar hij aan de slag gaat als Broking Director General Liability. Marc komt bij MS Amlin vandaan waar hij als Lead Underwriter Casualty leiding gaf aan een team van 18 man en deel uit maakte van het Business Management Team Nederland.
Lees verder
Eric van der Jagt lid van de Geschillencommissie Kifid
Het bestuur van Kifid heeft een nieuw commissielid benoemd. Per 1 september 2022 start de heer drs. mr. E.G. (Eric) van der Jagt als lid van de Geschillencommissie. Hij vervult deze functie als nevenfunctie. De leden van de Geschillencommissie zijn niet werkzaam voor een bij Kifid aangesloten financiële dienstverlener.
Lees verder
Garagebedrijven steeds moeilijker verzekerbaar
Steeds meer Nederlandse verzekeraars halen de garageverzekering uit hun portefeuille vanwege het groeiend aantal risico’s voor garagebedrijven. Voor MS Amlin reden om haar propositie voor deze complexe nichemarkt verder uit te breiden. Deze week start de verzekeraar een nieuwe campagne om de voordelen van hun propositie voor garagebedrijven onder de aandacht te brengen.
Lees verder
Paula Mooij nieuwe CEO ABN AMRO Verzekeringen
Paula Mooij, Chief Commercial Officer bij ABN AMRO Verzekeringen, wordt per 1 oktober benoemd tot CEO ABN AMRO Verzekeringen (AAV). Zij volgt hiermee Edwin Grutterink op die per 1 oktober benoemd is tot directeur Schade Intermediair bij Nationale-Nederlanden.
Lees verder
Aantal ransomware-varianten in zes maanden verdubbeld
Cyber beveiligingsbedrijf Fortinet, heeft zijn halfjaarlijkse FortiGuard Labs Global Threat Landscape Report gepubliceerd met onderzoeksbevindingen over het eerste halfjaar van 2022.
Lees verder
Tekortkomingen in beveiliging van aftapvoorziening KPN
Agentschap Telecom heeft diepgaand onderzoek gedaan naar de veiligheid van het aftapsysteem van KPN. Hieruit blijkt dat de beveiliging niet op alle onderdelen aan de wettelijke vereisten voldeed. Agentschap Telecom legt daarom een boete op aan KPN van 450.000 euro. KPN geeft aan dat zij de geconstateerde tekortkomingen inmiddels heeft verholpen.
Lees verder
Verdachte aangehouden voor 120 zaken van internetoplichting
Op woensdag 24 augustus is een 20-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van phising, een vorm van internetoplichting. De politie vermoed dat hij minstens 120 slachtoffers heeft gemaakt en dat het om duizenden euro’s gaat. De zaak kwam aan het licht nadat diverse banken aangifte deden bij de politie.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716