Nieuwsoverzicht week 33
Verbond organiseert Klimaatevent op 11 oktober
Op 11 oktober organiseert het Verbond van Verzekeraars het Klimaatevent. Op die dag is er speciale aandacht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van klimaatverandering, klimaatmonitoring, overstroming, ruimtelijke ordening, verzekerbaarheid, duurzaam beleggen en underwriting.
Lees verder
Shortlist scriptieprijs 2022 Stichting Beer impuls bekend gemaakt
Ook dit jaar zal de scriptieprijs van Stichting Beer impuls weer worden uitgereikt aan de beste masterscriptie op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en/of personenschade. De shortlist werd inmiddels bekend gemaakt nadat de jury een oordeel vormde op basis van geanonimiseerde scripties.
Lees verder
Gemotoriseerde tweewielers in trek bij het dievengilde
Tot en met juli van dit jaar zijn er ruim een derde meer gemotoriseerde tweewielers (brommers/snorfietsen en motoren) gestolen dan in 2021. Het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) noemt de stijging 'verontrustend'.
Lees verder
Johnson & Johnson stopt met verkoop talkpoeder na jarenlange asbestclaims
In 2023 stopt farmaceut Johnson & Johnson definitief met de verkoop van babypoeder op basis van talk, dat meldt de nieuwssite van NOS.nu. Johnson & Johnson wordt al jarenlang achtervolgd door claims van consumenten en nabestaanden omdat het talkpoeder ook asbest zou bevatten en verschillende soorten kanker veroorzaakt.
Lees verder
Blog: Verzekeraar mag uitkering niet weigeren na euthanasie
Demen Bülbül is sinds 2020 jurist bij Jeroen Bosch Advocaten. Recent heeft Demen een blog geschreven over de vraag of een verzekeraar een verzekeringsuitkering mag weigeren vanwege de schending van de mededelingsplicht door haar verzekerde, na het overlijden van een paard.
Lees verder
Webinar: In control op risico’s in een internationale omgeving
VLC & Partners organiseert op 7 september een webinar 'In control op risico’s in een internationale omgeving' voor organisaties met internationale vestigingen, relaties of leveranciers en dan met name voor de bestuurder, directie of finance.
Lees verder
Vakbonden dreigen met rechtszaak voor zorgmedewerkers met post-covid
Vakbonden FNV en CNV vinden dat zorgmedewerkers met langdurige klachten na een besmetting met het coronavirus binnen drie weken een schadevergoeding moeten krijgen van de overheid. Gebeurt dat niet, dan stappen genoemde vakbonden naar de rechter.
Lees verder
Plofkraak met vloeibaar gas leidt tot veel schade en schoonmaakwerk
In de vroege ochtend van zondag 14 augustus is een Albert Heijn in Schiedam Noord het doelwit geweest van een (mislukte) plofkraak. Naar verluidt hebben de krakers hierbij gebruik gemaakt van vloeibaar gas en dit vervolgens tot ontploffing gebracht.
Lees verder
Arntz | van Helden breidt uit met Transport/Goederen-expert Kees den Ouden
Expertisebureau Arntz | van Helden heeft het team uitgebreid met Kees den Ouden die op 1 augustus jongstleden in dienst trad. Met ruim 22 jaar ervaring als Transport/Goederen expert zal Kees het team van Bart Hoogstad versterken, die vorig jaar in dienst is getreden om de afdeling Transport/Goederen verder uit te bouwen.
Lees verder
VACATURE NLOI: Ondernemende, empathische onderzoeker
Het Nederlands Onderzoeks Instituut NLOI houdt zich bezig met schadeonderzoek, incidentanalyse, cultuur- en gedragsverandering en preventie-analyse. De afgelopen jaren groeien we vooral in de diepgang van de opdrachten. We willen verder en zijn op het punt beland dat we iemand nodig hebben die de boeiende inhoud van het werk kan combineren met het verder brengen van het NLOI.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716