Nieuwsoverzicht week 31
CED Nederland neemt medisch adviesbureau Veduma over
CED Nederland versterkt zijn marktpositie van Medisch Advies-dienstverlening door de voorgenomen overname van Veduma Medisch Adviseurs. Hiermee wordt een volgende stap gezet om de groei-ambitie van CED te realiseren.
Lees verder
Sterk operationeel resultaat Allianz Benelux eerste halfjaar 2022
Ondanks de wereldwijd toegenomen druk op de financiële sector heeft Allianz Benelux kans gezien goede resultaten te behalen in het eerste halfjaar van 2022.
Lees verder
Rianne Baumann benoemd tot CEO van Raetsheren
Rianne Baumann is in 2019 gestart bij Raetsheren als Chief Broker Oficer. Na een dienstverband van bijna vier jaar is Rianne per 1 augustus benoemd tot CEO. Eigenlijk kwam de benoeming voor het SCHADE magazine niet eens als een heel grote verrassing. Rianne mocht afgelopen jaar ook al de Women to Watch Award EMEA 2021 in ontvangst nemen; een award die uitgereikt wordt aan talentvolle vrouwelijke leiders.
Lees verder
Fietspaaltjes zijn vaak een gevaar op de weg
Jaarlijks belanden er zo’n 2500 fietsers bij de eerste hulp door paaltjes op de weg. In plaats van de paden en wegen veiliger te maken, veroorzaken de paaltjes volgens Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond juist alleen maar meer gevaar.
Lees verder
Lloyd's bereid om Oekraïense graantransporten te verzekeren
De verzekerings- en herverzekeringsmarkt van Lloyd's of London is zich aan het voorbereiden om dekking te bieden voor graanzendingen uit het door oorlog verscheurde Oekraïne, dat heeft voorzitter Bruce Carnegie-Brown tegen persbureau Reuters gezegd.
Lees verder
In eerste half jaar 2022 voor 38 miljard dollar aan verzekerde verliezen
Uit voorlopige schattingen van het Swiss Re Institute hebben winterstormen in Europa, ongekende overstromingen in Australië en Zuid-Afrika en een groot aantal onweersbuien in de VS en Europa, in de eerste helft van 2022 geresulteerd in 35 miljard dollar aan verzekerde verliezen. Door de mens veroorzaakte gebeurtenissen hebben daarnaast geleid tot 3 miljard dollar aan verzekerde verliezen, waardoor de totale verzekerde verliezen door catastrofes op USD 38 miljard kwamen.
Lees verder
Het Zwitserleven gevoel...? Pensioenschade als gevolg van letsel
Pensioenschade is een ingewikkeld onderwerp, omdat de schade zich niet direct manifesteert, maar pas vanaf het moment van pensionering. Daarnaast zijn er verschillende pensioenregelingen met elk hun eigen voorwaarden. Het bepalen van pensioenschade is daarom geen sinecure. Wat zijn de belangrijkste valkuilen en hardnekkige misvattingen? Kom op 2 november naar een speciale cursus hierover!
Lees verder
Europees Parlement publiceert amendementen Solvency II herziening
Op dinsdag 2 augustus publiceerde het secretariaat van de commissie Economische en Financiële zaken (ECON) in het Europees Parlement drie amendementsrapporten. In deze rapporten staan alle voorgestelde amendementen van Europarlementariërs uit de ECON-commissie op het eerdere conceptrapport van rapporteur Markus Ferber over de herziening van de Solvency II richtlijn.
Lees verder
Toename aantal woninginbraken in zomerperiode: wat dekt de verzekering?
De zomer: een geliefd seizoen voor vakantiegangers én dieven. Uit cijfers van de politie blijkt dat in de huidige zomerperiode een lichte toename is te zien van het aantal woninginbraken. Ook in 2021 was dit het geval. Toen nam het aantal woninginbraken in juli en augustus in vergelijking met mei en juni met 32% toe. De trend waarbij meer woninginbraken in de zomerperiode plaatsvinden, houdt al jaren aan. Wat dekt de woonverzekering bij diefstal en hoe is de woning zo goed mogelijk beveiligd? Pricewise vertelt er alles over.
Lees verder
Bob Werensteyn per 1 augustus commercieel directeur Autoglaz
Na een jaar niet in de autoruitbranche actief te zijn geweest, is Bob Werensteyn per 1 augustus gestart bij Autoglaz als commercieel directeur. Zoals bekend heeft Werensteyn in deze rol een zeer ruime ervaring in de ruitherstelbranche.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716