Nieuwsoverzicht week 16
NVGA Academy gaat 20 juni van start met eerste bijeenkomst POG
Met ingang van 20 juni 2022 gaat de NVGA Academy van start. In deze NVGA Academy zullen de NVGA en de Stichting Assurantie Registratie (SAR) nauw samenwerken om invulling te geven aan de doelstelling om de kennis en kunde van medewerkers van Gevolmachtigd Agent-kantoren (GA) naar een hoger niveau te tillen.
Lees verder
Forse omzetgroei voor De Goudse in 2021
Ondernemersverzekeraar De Goudse sloot 2021 af met een positief resultaat en een forse omzetgroei. De verzekeraar heeft in 2021 een nettowinst geboekt van € 47,4 mln, € 30,9 mln. méér dan in 2020. Vrijwel alle bedrijfsonderdelen hebben daar in 2021 positief aan bijgedragen.
Lees verder
Voor Pieter de Maaré is de cirkel na 40 jaar rond
Op 1 april 2022 was het voor Pieter de Maaré precies 40 jaar geleden dat het zijn entree maakte in de schade expertise branche. Nu 40 jaar later is het voor Pieter een mooi moment om afscheid te nemen van de branche en te gaan genieten van zijn welverdiende vrije tijd.
Lees verder
Wat is de betekenis van de kennis van een tussenpersoon?
Kennedy Van der Laan gaat in dit artikel in op de betekenis van de kennis van een tussenpersoon en op de vraag of verzwegen feiten in causaal verband staan met verwezenlijkt risico.
Lees verder
Kifid Jaarverslag 2021: bijna 1.300 klachten met bemiddeling opgelost
In 2021 heeft Kifid in totaal 3.019 klachten van consumenten gericht tegen hun financiële dienstverlener inhoudelijk behandeld. Hiervan zijn 1.292 klachtzaken opgelost met inzet van bemiddeling of schikking.
Lees verder
Eerste Adfiz Midjaarsbijeenkomst bij museum Singer Laren
Op 8 juni pakt Adfiz flink uit en organiseert de branchevereniging de allereerste Adfiz Midjaarsbijeenkomst. Een zomers netwerkevenement waar de gehele branche - Adfiz-leden, vertegenwoordigers van verzekeraars, toezichthouders, vakmedia en andere stakeholders - elkaar ontmoeten. Een middag vol inspiratie, vol ontmoetingen en vol kennis…
Lees verder
Bovemij biedt energietoeslag aan schadeherstelbedrijven
De schadeherstelsector wordt op dit moment geconfronteerd met grote uitdagingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de toenemende inflatie. Eén van de gevolgen is dat de schadeherstelbedrijven te maken hebben met fors oplopende energielasten. Vooral de spuitcabines zijn grootverbruikers van energie.
Lees verder
Aantal stalbranden in 2021 gedaald
Het aantal stalbranden is vorig jaar aanzienlijk gedaald. In 2021 kregen Nederlandse agrariërs te maken met 35 stalbranden, tegenover 54 in 2020. Hierbij zijn 6.915 dierlijke slachtoffers gevallen, in 2020 waren dat er nog 108.794. Het Verbond is blij met de daling, maar benadrukt dat iedere brand er nog steeds één te veel is. “De impact voor een agrariër is enorm,” aldus Geeke Feiter (directeur Schade).
Lees verder
Verbetering nodig van onderwijs voor brandweer- en crisisfunctionarissen
Het onderwijs voor brandweerofficieren en functionarissen die zich bezighouden met de crisisbeheersing vraagt op een aantal punten om verbetering. Dat concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid (Inspectie JenV). De opleidingen sluiten niet altijd aan op de onderwijsbehoefte van veiligheidsregio’s.
Lees verder
Beroepsopleiding Personenschade: ‘Het gaat ALTIJD om het slachtoffer’
De kersverse Beroepsopleiding Personenschade, opgezet voor en door de letselschadebranche zelf, start in juni alweer met de tweede lichting eerstejaars. De eerste leergang is inmiddels bezig aan de derde maand. De verwachtingen zijn hooggespannen: “Ik hoop dat de deelnemers begrip voor elkaar gaan krijgen en houden. De ‘tegenpartij’ bestaat volgens onze opleiding niet meer.”
Lees verder
Roel de Jong gekozen als lid Bestuur VRA en Formuleraad Regiobank
Op 12 april jl. heeft de Algemene Ledenvergadering van de Verenigde RegioBank Adviseurs, VRA, Roel de Jong met unanieme stemmen gekozen als lid van het bestuur van de VRA. Ook werd Roel de Jong gekozen als lid van de Formuleraad RegioBank.
Lees verder
Nieuwe editie SCHADE magazine verschijnt volgende week
Volgende week verschijnt de nieuwe editie van het SCHADE magazine. Met dit keer: AREPA viert 40-jarig jubileum, moeiteloze integratie Crawford en BosBoon, Sedgwick afdeling personenschade wil lans breken, Ethem Emre over meer diversiteit in de samenleving, Compensatie, de vergeten klant en meer. Bestel nu ook dit nummer.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716