Nieuwsoverzicht week 13
Nieuwe samenwerking Soepel en AnsvarIdéa voor laaggeletterden
In Nederland hebben meer dan 2 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Dit heeft grote gevolgen op de wijze waarop zij kunnen functioneren in de maatschappij en zich verzekeren voor alledaagse risico’s.
Lees verder
Nieuwe Kifid-reglementen in vraag- en antwoordvorm
Per 1 april 2022 heeft Kifid nieuwe, geactualiseerde reglementen die toegankelijker en begrijpelijker zijn voor de gebruikers. Aan de hand van vragen en antwoorden kunnen consumenten, ondernemers, financiële dienstverleners en hun vertegenwoordigers gemakkelijk en snel informatie vinden over hoe de klachtprocedure en de beroepsprocedure bij Kifid werken. Beide nieuwe reglementen hebben de instemming van de minister van Financiën.
Lees verder
VNAB verwelkomt nieuwe leden binnen de technische commissies
VNAB heeft een aantal nieuwe leden binnen de technische commissies. zo is Annet Govaert-Proos (Ecclesia) toegetreden in de Technische commissie Cyber, Robin van der Heiden (Aon) en Mathijs Jansen (Avéro Achmea) in de Technische commissie Varia, Jan Hoes (HDI) in de Technische commissie Engineering en Angela Pieneman (Raetsheren) in de Technische commissie Transport.
Lees verder
Extreme overstromingen zorgen wereldwijd voor hoge schadelast in 2021
Natuurrampen hebben in 2021 wereldwijd voor een schade van 270 miljard dollar gezorgd. 111 miljard dollar hiervan was voor rekening van verzekeraars, dat is het op drie na hoogste bedrag ooit. Overstromingen veroorzaakten een groot deel (31 procent) van de hoge schadelast en zorgden in Europa voor de duurste natuurramp ooit. Daarmee wordt de langetermijntrend wereldwijd doorgezet: een stijgende schadelast door natuurrampen van gemiddeld 5 tot 7 procent per jaar.
Lees verder
Michael Manten wordt Openclaims’ Country Manager Duitsland
Eerder maakte Openclaims, het Nederlandse SaaS platform voor claims- en schadeherstelmanagement, bekend dat het per 1 april 2022 een kantoor opent in Keulen, Duitsland. De activiteiten daar gaan geleid worden door Michael Manten (52).
Lees verder
Meer dan 8 miljoen geconstateerde verkeersovertredingen in 2021
Er zijn 8.024.118 verkeersovertredingen geconstateerd in 2021 op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv). Dat is meer dan een jaar eerder, toen werden 7.779.461 verkeersboetes opgelegd onder meer voor te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen.
Lees verder
Geert Rombouts naar Van Ameyde Waarderingen
Van Ameyde Waarderingen (VAW) breidt haar Bedrijfsmatig Onroerend Goed team verder uit. Per 1 april treedt Geert Rombouts RT MRICS in dienst bij VAW. Geert maakt onderdeel uit van het team Bedrijfsmatig Onroerend Goed.
Lees verder
Werknemers met digitale skills blijft wereldwijd een van de grootste uitdagingen
Meer dan tweederde van organisaties in Europa geeft de voorkeur aan het aanbieden van een competitief beloningspakket voor werknemers met essentiële digitale skills. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van WTW.
Lees verder
Kennedy Van der Laan viert vandaag 30-jarig bestaan
Precies 30 jaar geleden is Kennedy Van der Laan (KVL) begonnen met de ambitie om als topadvocaten de wereld om zich heen te dienen (misschien zelfs te verbeteren). Bij KVL verliest men nooit de menselijke maat en sociale impact uit het oog bij alles wat ze doen. Vandaag bestaat KVL 30 jaar.
Lees verder
De Goudse introduceert motorverzekering voor zakelijke markt
Naast ‘auto’s van de zaak’ rijden in Nederland ook steeds meer ‘motoren van de zaak’ rond. De Goudse verzekeringen speelt hierop in met de introductie van Motor Zakelijk. Deze verzekering biedt de zakelijke motorrijder dekking bij ingrijpende risico’s, zoals schade na een botsing, slippartij, brand of hagelbui. Ook schade bij particulier gebruik is gedekt.
Lees verder
Innovatie: Startsein eerste nieuwbouw binnenvaartschip op groene waterstof
Op 30 maart startte minister Harbers, van Infrastructuur en Waterstaat, officieel de bouw van het ms Antonie, het eerste binnenvaartschip in Nederland dat volledig op groene waterstof zal zijn aangedreven. Naar verwachting zal het schip medio 2023 kunnen varen. Het project is een samenwerking van Nedstack, Nobian, Lenten Scheepvaart, Concordia Damen, Energy TransStore en binnenvaartcoöperatie NPRC, en draagt bij aan het realiseren van een volledig uitstootvrije binnenvaart.
Lees verder
Nieuw bij World Hail Solutions de drive-trough scanner
Met deze drive-through scanner is het mogelijk om o.a. deuken in het plaatwerk veroorzaakt door grote hagelstenen vast te leggen binnen één minuut. Aan de hand van deze beelden wordt een rapport gegenereerd en ziet men in één oogopslag wat de schade is aan het voertuig.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716